Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Названо продукти, які не варто їсти при застуді чи грипі

Названо продукти, які не варто їсти при застуді чи грипі

Застуда та грип – це значний стрес для організму. Їжа під час хвороби може як допомогти організму одужати, так і зашкодити. Відтак, слід знати, як харчуватися, якщо занедужали.

ВІДЕО ДНЯ

Існують продукти, які здатні погіршити перебіг застуди чи грипу. Дієтологи зазначають, що якщо ви помітили у себе ускладнення симптомів після вживання того чи іншого продукти, відмовтесь від нього на час занедужання.

Читайте також:
Лікарі радять під час холодів вживати м’ясні бульйони і багато овочів
Реклама

Продукти, які можуть погіршувати самопочуття при застуді

Броколі

Броколі – надійне джерело вітамінів А і С, а також клітковини. Але з останньою слід бути обережним, коли ви хворієте.

Реклама
Названо продукти, які не варто їсти при застуді чи грипі – 01

Як і ненасичені жири, організму важко перетравлювати клітковину. Тому краще додати в раціон продукти з низьким вмістом харчових волокон – зокрема, м’ясо птиці, молочні продукти, очищені від шкірки овочі та фрукти (саме в шкірці міститься найбільша кількість клітковини).

Горіхи

Реклама

Попри те, що горіхи містять багато корисних поживних елементів, які допомагають боротися з інфекцією — зокрема, цинк і вітамін E, на початку хвороби від них краще відмовитися, особливо якщо у вас болить шлунок чи висока температура.

Читайте також:
Смертельний коронавірус: дівчина із Закарпаття не може виїхати із Китаю

Річ у тім, що горіхи багаті на ненасичені жири, щоб перетравити які організму треба посилено працювати. А відтак, витрачати частину енергії, яка могла б знадобитися для боротьби з хворобою. До того ж, горіхи "вивільняють" гістамін.

Названо продукти, які не варто їсти при застуді чи грипі – 02

Симптоми непереносності гістаміну:

  • почервоніння, свербіж очей та шкіри;
  • нежить із виділенням білого слизу;
  • закладеність носа;
  • чхання;
  • висипання;
  • кропив’янка або екзема;
  • головний біль або мігрень;
  • спазми шлунку та діарею;
  • зниження кров’яного тиску;

Шпинат

Реклама

Шпинат має здатність підвищувати вироблення гістаміну – хімічної речовини, яка у великих кількостях викликає алергію. Відтак, якщо помітили у себе висип або почервоніння, або відчуваєте сильну втому чи інші симптоми, які характерні алергічним проявам.

Названо продукти, які не варто їсти при застуді чи грипі – 03

З тих же причин краще відмовитися від полуниці, помідорів і цитрусових.

Нагадаємо, у Мукачеві суттєво зросла кількість хворих на ГРВІ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно