Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні можуть заборонити називати дітей дивними іменами

В Україні можуть заборонити називати дітей дивними іменами

Називати дивними іменами новонароджених малюків батькам може заборонити держава. Втрутитися в цей процес має право уряд, адже подібні бажання українців можуть призвести у подальшому до цькування з боку однолітків дитини.

ВІДЕО ДНЯ

Про це у своєму Facebook написав уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба. 

"Кожен батько і мати хоче, щоб його дитина була особливою. Проте батьки мають пам’ятати про власну відповідальність, яка на них покладена. Зокрема, й у виборі імені для дитини", – заявив дитячий омбудсмен.

Реклама
Читайте також:
Названо найпопулярніші імена цього року, якими закарпатці називали своїх дітей

Кулеба висловився проти того, щоб "ім’я дитини було несвідомою забаганкою батьків "виділитися". Як приклад він навів ряд країн, в яких вважають, що дорослі повинні усвідомлювати, що ім’я може вплинути на подальше життя дитини.

Реклама

Зокрема, у Франції законом заборонено називати дитину "Нутела". Там суд порахував, що таке ім’я суперечить інтересам малюка, оскільки може привести до булінгу. Аналогічна ситуація з іменем "Strawberry".

Крім того, у Мексиці в штаті Соноре від 2014 року існує перелік дитячих імен, якими батьки не мають права називати свою дитину. За словами Кулеби, такий список розроблено, аби захистити неповнолітніх від подальшого знущання і переслідування.

Також у Данії є список із 7000 схвалених імен. Але, якщо батьки бажають назвати немовля якимось оригінально, для цього треба отримати спеціальний дозвіл у Слідчому управлінні імен Копенгагенського університету та Міністерстві у справах церкви.

Реклама

"Так, батьки можуть обрати ім’я для дитини, яке вони хочуть. І в українському законодавстві немає обмежень на вибір імені дитини. Проте я наполягаю, що це має відбуватися в межах здорового глузду. І якщо батьки хочуть обрати для дитини образливе, зневажливе ім’я, держава має втрутитися", - підсумував Кулеба.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно