Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В ЦНАПі Мукачева надають понад 300 адмінпослуг

В ЦНАПі Мукачева надають понад 300 адмінпослуг
ВІДЕО ДНЯ

Що і як отримати в ЦНАПі , які послуги є доступними, як ними скористатися, що варто було б врахувати у роботі центру – про ці та інші важливі питання йшла мова вчора у Центрі громадськості та національних культур.

Захід відкритого діалогу жителів Мукачівської ОТГ з працівниками міської ради організував Український кризовий медіа-центр за підтримки #USAID_ВзаємоДія. На питання людей, а також про зроблену роботу за минулий рік та нові послуги які стали доступними для жителів громади розповіли керуючий справами виконавчого комітету Мукачівської міської ради Олександр Лендєл та керівник ЦНАПу Василь Свирида.

Реклама
Читайте також:
Бюджет громадських ініціатив у Мукачеві запрацює в новому форматі

Зараз у ЦНАПі вже можна отримати понад 300 адміністративних послуг, це майже на 100 більше ніж минулого року. У центрі працює 19 адміністраторів, також 4 державні адміністратори, – інформує Мукачівська міська рада.

Реклама

Щодня до ЦНАПу звертається близько 300 місцевих жителів. Для того аби отримати необхідну послугу місцевим не потрібно їхати в область або витрачати час на різні установи, які розпорошені по місту. В ЦНАПі, який функціонує за принципом єдиного вікна, для цього достатньо усього від 10-20 хвилин. Для зручності оплати в установі встановлені термінали, запроваджено електронний документообіг «ДОК Проф» для сіл Мукачівської ОТГ, також працюють адміністратори в старостинських округах населених пунктів та здійснюється прийом громадян.

Із 304 адміністративних послуг платними є лише 18. Кількість звернень громадян до ЦНАПу за останній рік різко зросла, в 2019 році – майже 53 000, 2018 – більше 40 тисяч. З жовтня минулого року в ЦНАПі можна оформити ІД-картку та закордонний паспорт. Серед найпопулярніших послуг: соціальні , державна реєстрація прав на нерухоме майно, видача довідок про реєстрацію місця проживання, послуги управлінь та відділів міської ради, реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання, державна реєстрація бізнесу.

Керуючий справами виконавчого комітету Олександр Лендєл наголосив, що окрім адміністративних послуг, з початку року жителі сіл Мукачівської ОТГ можуть скористатися соціальними та медичними послугами завдяки міським програмам. Матеріальну допомогу отримують найбільш вразливі верстви населення, громадяни які опинилися в складних життєвих ситуація чи потребують дороговартісного лікування, гроші для ремонту житла виділяють учасникам бойових дій та родинам загиблих військовослужбовців, також жителі Мукачівської ОТГ мають право на пільговий проїзд та багато інших послуг. Окрім того, громадяни можуть отримати медичну допомогу: для операцій на серці, ендопротезування, безкоштовне або часткове забезпечення ліками, слухопротезування, реабілітаційне лікування дітей тощо.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно