Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Туристів, які вчора заблукали в горах, знайшли

Туристів, які вчора заблукали в горах, знайшли

23 лютого о 19:05 до Служби порятунку повідомили, що під час проходження туристичного маршруту заблукала група туристів із 5 людей. Вони рухалися маршрутом з c. Кваси у напрямку гори Петрос Рахівського району. Четверо з туристів 1993, 1994, 1996 та 2000 років народження є мешканцями Києва, а один із них 1993 року народження (керівник групи) з м. Кременець Тернопільської області.

ВІДЕО ДНЯ

Спочатку пошуки проводилися трьома пошуково-рятувальними відділеннями Рахівської гірської пошуково-рятувальної групи у складі 10 рятувальників та 2 одиниць техніки. Згодом їм на допомогу було направлено ще 5 гірських пошуковців з м. Рахів на одному автомобілі.

Читайте також:
Зірвали два снігові карнизи: у горах всю ніч шукали молодих туристів
Реклама

Пошукова операція ускладнювалась темною порою доби, хутровиною та значною лавинною небезпекою. Під час проходження схилом, одна з пошукових груп зірвала два снігові карнизи, тож о 04:35 пошуки було призупинено через небезпеку для рятувальників. О 05:10 на зв’язок із надзвичайниками вийшов керівник групи та повідомив, що він відокремився від групи та рухається у бік с. Богдан Рахівського району.

О 06:00 24 лютого пошукові роботи було відновлено і до пошуків було долучено ще 3 гірських пошуково-рятувальних відділеня з смт Усть-Чорна, Тячівського району, с. Лазещина, Рахівського районту та м. Ужгород. Загалом у пошуках брали участь 29 рятувальників та 6 одиниць техніки.

Реклама

О 12:05 24 лютого однією з пошуково-рятувальних груп туристів було знайдено за кілометр від вершини гори Петрос. Стан їх здоров’я задовільний і наразі рятувальники супроводжують їх до найближчого населеного пункту.

Нагадаємо, рятувальники попереджають про сильний вітер.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно