Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгородській міській лікарні з’явилась нова операційна

В Ужгородській міській лікарні з’явилась нова операційна
ВІДЕО ДНЯ

В Ужгородській міській центральній клінічній лікарні, у травматологічному відділенні, запрацює нова операційна. Щороку у травматології проводять близько тисячі оперативних втручань, їх стане більше і у зв’язку із початком проведення ендопротезування кульшових суглобів за рахунок міського бюджету, яке почали робити з кінця 2019 року.

Як розповів міський голова Богдан Андріїв, міська рада профінансувала ремонт, придбали ортопедичний операційний стіл та пристосування до нього, новий дванадцятирефлекторний світильник. Загалом на все спрямували 577 тисяч гривень.

Реклама
Читайте також:
Пологи в Україні: більше не доведеться доплачувати в лікарнях

В обласному центрі Закарпаття ендопротезування кульшових суглобів потребують щорічно 25-30 осіб, ця процедура дороговартісна і щоб допомогти ужгородцям, а здебільшого це люди похилого віку, міська рада прийняла програму для забезпечення хворих містян імплантами, сказав Богдан Євстафійович.

Реклама

За його словами, для міської клінічної лікарні закупили 31 комплект для проведення ендопротезування на 998 тисяч гривень, 8 ужгородцям вже зробили операції та ендопротезування кульшових суглобів.

Виконувач обов’язків завідувача травматологічним відділенням Михайло Папарига розповів, що ще один операційний зал був вкрай необхідним, щоб виконувати більше оперативних втручань. Часто буває так, каже лікар, що під час планових операцій привозять ургентного хворого, потрібно оперувати негайно, тому додаткова операційна дозволить проводити дві операції одночасно.

Читайте також:
В Україні почали по-новому нараховувати лікарняні
Реклама

Ужгородська міська центральна клінічна лікарня є ургентною, сюди привозять усіх хворих із гострими станами, політравмами, зазначив директор закладу Іван Курах. Медзаклад має чудових фахівців, лікарів-травматологів, але багато залежить і від технічного оснащення, апаратури на якій працюють, і від того, наскільки вчасно надана допомога.

Керівник лікарні вдячний за вирішення питання з відкриттям ще одного операційного залу, який, до слова, навіть більший за діючий, що розташований поруч. Поряд із новою операційною облаштують ще й палату реанімації, щоб переводити туди хворих одразу після операції.

Зазначимо, що міська влада обіцяє допомогти й із закупівлею рентгенівського електронно-оптичного перетворювача, необхідного для проведення малоінвазивних методик, які використовуються усе частіше, адже менше травмують пацієнтів, допомагають швидше одужати.

Нагадаємо, 8 лікарень на Закарпатті стануть опорними.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно