Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В одній зі шкіл Мукачівського району знімали серіал

В одній зі шкіл Мукачівського району знімали серіал

В Україні цієї зими стартував другий сезон проєкту "Шкільне reality", який здійснюється за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Його ідея полягає у зйомках серіалу реальними учителями та учнями шкіл.

ВІДЕО ДНЯ

Організатори шукали освітян, які люблять свою роботу, учнів та країну й хотіли розповісти про це всім. А також учнів, які мріяли зробити навчання веселішим та ще цікавішим. Загалом, для участі у  "Шкільне reality 2" відібрали 50 команд зі всієї України. До цього списку потрапила й одна команда із Закарпаття. Йдеться про Ракошинську ЗОШ І-ІІІ ступенів, що в Мукачівському районі.

Читайте також:
Головні герої серіалу "Школа" гуляли в центрі Мукачева
Реклама

Можливіть брати участь у проєкті вони чесно вибороли і стали восьмими у відбірковому турі. Інтернет-видання "PMG.ua" вивідало подробиці. "Про конкурс я дізналася із Фейсбуку. Я працюю педагогом-організатором у школі. Оскільки конкурс видався мені цікавим, то запропонувала заступнику директора з виховної роботи взяти в ньому участь. Коли вона погодилася, розповіла про це учнівському самоврядуванню. У Ракошинській ЗОШ є шкільний президент – Олександра Лостик. Її ця ідея теж зацікавила", – розповіла Катерина Спачинська.

На початковому етапі, який проходив у жовтні-листопаді, учні мали зняти відео-презентацію своєї команди і продемонструвати, чому саме вони мають стати учасниками проєкту "Шкільне reality 2".

Реклама

"У цьому відео ми хотіли продемонструвати закарпатський колорит, показати принади нашого шкільного життя і переконати всіх, що навіть живучи у селі, можна бути стильними та креативними. І нам це вдалося, адже ми стали 8-ми зі 170 команд з усієї України. І потрапили у 50-ку. У відбірковому турі було багато шкіл із Закарпаття, але пройшли тільки ми", – зазначила журналістці інтернет-видання "PMG.ua" куратор проєкту Катерина Спачинська.

Свою команду школярі назвали "Огинь". До складу команди входять учні 9-11 класів – Бара Ангеліна, Яцина Вадим, Лостик Олександра, Бабіля Василь, Поляк Настя, Бойог Сергій, Пеца Анастасія, Леньовський Іван. Звісно, у реалізації задумів учнів підтримували і вчителі.

Отож, 50 команд працюють над розкриттям 10 тем. В рамках кожної теми є певний персонаж та сюжетна лінія, яку учасникам потрібно розвинути в процесі зйомок кожної серії. Теми, які потрібно розкрити учасникам у своїх серіалах:

Реклама
  • "Інклюзія: однакове право на освіту та як навчатися в одному класі?";
  • "Минуле в майбутньому: мистецтво очима школярів";
  • "Локальні стартапи: маленькими кроками до великих змін";
  • "Спорт: чвертьфінал або що на тебе очікує наприкінці гри";
  • "Світ майбутнього: діджиталізація та вплив технологій";
  • "Магія чисел: точні науки та STEM";
  • "Психологія в освіті: відчувати - емпатувати. Роль одного дня";
  • "Винахідництво: сила генія у створенні шедеврів";
  • "Етнічні групи українців: різноманіття що єднає";
  • "Філологія. Персонаж і реальність: як оживити книжку".
Читайте також:
Ужгородом прогулялись актори серіалу "Школа"

Наступний етап – зняти серію серіалу на одну із 10 тем. Теми школи передають одне одному у вигляді естафети. Закарпатській команді "Огинь" дісталась тема "Психологія в освіті: відчувати – емпатувати. Роль одного дня". Своїми враженнями від зйомок команда поділилась із "PMG.ua". "Більшість зйомок проходили на карантині, тому були деякі складнощі із масовкою. Оскільки ми креативні, то знаходили вихід із будь-яких ситуацій. Наші маленькі ідеї ми разом перетворили у грандіозний сюжет", – зазначили школярі з Мукачівщини.

Зараз учні борються за приз глядацьких симпатій. Для цього їм потрібно зібрати якнайбільше лайків на Ютуб-каналі проєкту. Діти дуже хочуть виграти професійну відео-техніку для школи, аби потім зробити канал, на якому показуватимуть шкільні новини.

Пропонуємо підтримати талановитих закарпатців і переглянути серію "Шкільного reality 2", яку відзняла команда Ракошинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно