Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Українцям розкодують супутникові версії телеканалів

Українцям розкодують супутникові версії телеканалів

Медіагрупи домовилися запустити незакодовані супутникові версії головних українських телеканалів до 16 березня. Про це повідомили в Офісі президента. Під час зустрічі з керівниками медіагруп президент Володимир Зеленський зазначив, що через кодування українці не можуть дивитися українські канали, зокрема вздовж контактної лінії та тимчасово окупованих територій. За словами Зеленського, альтернативою стало російське телебачення. На зустрічі домовилися про запуск некодованих міжнародних версій головних каналів, розширення покриття цифровим ефірним телебаченням, запуск соціальних пакетів супутникового ТБ з мінімальною абонплатою.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Депутати попросили Зеленського скасувати кодування супутникових каналів

Так, оператори супутникового мовлення Xtra TV та Viasat мають розробити соціальні пакети супутникового телебачення з мінімальною абонплатою для соціально незахищених верств населення. Таким чином, ці громадяни отримають можливість переглядати закодовані телеканали. Зеленський запропонував провайдеру ефірного цифрового телебачення «ЗЕОНБУД» до 4 березня 2020 року змінити модуляції сигналу. Це розширить покриття цифровим телебаченням на території держави та полегшить доступ населення до телемовлення, вважають в Офісі президента. 

Реклама

Також «ЗЕОНБУД» до 1 травня 2020 року має забезпечити встановлення цифрових передавачів у 47 населених пунктах України відповідно до раніше взятих зобов’язань. Крім того, оператор повинен модернізувати наявні антенно-фідерні системи для всіх прикордонних територій.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно