Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські митники звернулись до заробітчан, які планують на Великдень приїхати в Україну

Закарпатські митники звернулись до заробітчан, які планують на Великдень приїхати в Україну

Закарпатські митники звернулись до заробітчан, які планують на Великдень приїхати в Україну

Днями розпочався піст, а відтак вже у квітні християни святкуватимуть Великдень. Багато українців, які працюють за кордоном, повертатимуться до своїх рідних та близьких в Україну. В цей період працівникам митниці на автомобільних пунктах пропуску області доводиться здійснювати митне оформлення в кілька разів більшої кількості громадян, які перетинають кордон на власних автомобілях.

ВІДЕО ДНЯ

Фахівці Закарпатської митниці Держмитслужби звертають увагу, що громадяни-резиденти, які перебувають на тимчасовому консульському обліку в консульській установі України за кордоном, мають право тимчасово ввозити під письмове зобов’язання про зворотне вивезення, за умови письмового декларування, один легковий транспортний засіб особистого користування та причіп до нього (за умови ввезення разом із транспортним засобом), на строк, що не перевищує 60 днів протягом одного календарного року (який може бути як безперервним, так і з перервами), без сплати митних платежів, які відповідно до закону підлягають сплаті при імпорті таких транспортних засобів.

Читайте також:
Опубліковано прізвища і фото заробітчан, які загинули в страшній аварії
Реклама

Зазначені транспортні засоби можуть бути тимчасово ввезені на митну територію України за умови подання митному органу документів, що підтверджують право власності громадянина на такі транспортні засоби та їх реєстрацію на території відповідної країни.

Зазвичай громадяни заповнюють письмове зобов’язання про зворотне вивезення безпосередньо під час перетину кордону у пункті пропуску, що займає від 15 до 30 хв. У зв’язку із цим можливе виникнення черг на в’їзд в Україну в передсвяткові дні. 

Реклама
Читайте також:
У Верховній Раді готують зміни для українських заробітчан

Для зручності Закарпатська митниця Держмитслужби розробила форму-зобов’язання, яку можна заповнити самостійно ще до моменту перетину кордону, заощадити свій власний час та час інших громадян, що перетинають кордон. Форму зобов’язання можна завантажити тут – http://bit.ly/2VDfdeL. Роздруковуйте, заповнюйте поля, відмічені жовтим кольором та подавайте до митного контролю в пункті пропуску.

Також митники нагадали про умови тимчасового ввезення (транзиту) транспортних засобів особистого користування: http://bit.ly/38figfR.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно