Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Владика Мілан звернувся до вірників

Владика Мілан звернувся до вірників

Єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Владика Мілан звернувся до вірників у зв’язку з поширенням епідемії коронавірусу.

ВІДЕО ДНЯ

"Дорогі брати і сестри у Христі Iсуci! Щоб запобігти паніці та різним непорозумінням, які би стосувалися загрози для здоров’я або життя наших парафіян, та з ціллю відвернути обмеження або взагалі заборони церковних відправ, рекомендую у наших храмах, на час загрози епідемії коронавірусної інфекції, не цілувати ікон і напрестольне Євангеліє.

Замість цілування можна просто зробити малий поклон, тобто перехреститися і приклонити голову. Під час причастя не доторкатися губами і не облизувати ложечку, маленьких дітей приносити лише під чашу. Запрошуємо всіх дотримуватися в храмах правил особистої гігієни.

Реклама
Читайте також:
Як поводитися в церкві на час карантину: роз’яснення Блаженнішого Святослава

Вірникам, які побоюються інфекції, рекомендую практикувати духовне Святе Причастя. Вони можуть це робити через переживання акту віри та любові до Бога і сильне прагнення прийняти Христа до свого серця. Biрники з симптомами різних вірусних хвороб рекомендую перебувати вдома i не наражати на небезпеку інших людей. Такі і подібні практики були запроваджені у єпархіях сусідніх крaїн і мають свій ефект.

Реклама

Одночасно пам’ятаймо події з історії Церкви та перших християн, які заради участі у Євхаристії ризикували своїм життям аж до смерті. «SINE DOMENICO NON POSSUMUS», (бeз недільного зібрання та євхаристії ce6e нe усвідомлюємо), – виголосили 49 Абітинських мучеників при забороні на зібрання в Римській імперії імператором Діоклетіаном в 304 році, які віддали своє життя за сопричастя із Христом.

Будьмо мудрі в цьому часi і нехай Господь надихне нас пережити в мирі та спокої всі реалії цього земного життя. Вдивляймося в розп’ятого Христа, щоб наново з радістю пережити його Воскресіння".

Реклама

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно