Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Відновити КПП «Тересва»: народні депутати Петьовка, Лунченко, Горват та Поляк звернулись до Шмигаля

Відновити КПП «Тересва»: народні депутати Петьовка, Лунченко, Горват та Поляк звернулись до Шмигаля

Відновити КПП «Тересва»: народні депутати Петьовка, Лунченко, Горват та Поляк звернулись до Шмигаля

Необхідно відновити роботу пункту пропуску «Тересва» – народні депутати Василь Петьовка, Валерій Лунченко, Роберт Горват та Владіслав  Поляк звернулись до Прем’єра дати доручення відповідним підрозділам Кабміну для якнайшвидшого відновлення роботи КПП.

ВІДЕО ДНЯ

Пункт пропуску «Тересва» на українсько-румунському державному кордоні  функціонував із червня 1992 року. З 1997 року цей пункт набув статусу залізничного пункту пропуску, тут працював він як і пішохідний. У 2007 році Румунія в односторонньому порядку прийняла рішення про припинення руху дизельних поїздів через цей пункт пропуску, а в ході проведеної у 2011 році реорганізації ряду митниць Закарпатської області, пункт пропуску «Тересва» був ліквідований.

Читайте також:
За добу додому повернулось понад 50 тисяч українців
Реклама

Тим часом, жителі прикордонних районів, що межують з Румуією відчувають потребу у відновленні цього КПП, адже це б допомогло розвивати малий та середній бізнес, підтримувати родинні зв’язки. Наразі для відновлення роботи пункту пропуску «Тересва» на українсько-румунському державному кордоні є вся необхідна нормативно-правова база. Також цей пункт на українсько-румунському державному кордоні передбачений і в Переліку діючих пунктів пропуску через державний контроль.

Народні депутати Закарпаття Василь Петьовка, Валерій Лунченко, Роберт Горват, Владіслав Поляк звернулись до Прем’єра Шмигаля. У  депутатському зверненні йдеться про те, що для налагодження тісніших зв’язків з країнами Європейського Союзу, на виконання двохсторонніх міждержавних угод між Україною та Румунією, для підтримання безпосередніх контактів та співробітництва між сусідніми країнами, просять Прем’єра надати доручення відповідним підрозділам Кабміну для відновлення функціонування пункту пропуску «Тересва» у Тячівському районі з можливістю вантажного та пасажирського автотранспортного, пішохідного та залізничного сполучення.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно