Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Китаї від нового вірусу помер чоловік: що відомо про хворобу

У Китаї від нового вірусу помер чоловік: що відомо про хворобу

У Китаї від нового вірусу помер чоловік: що відомо про хворобу

У китайській провінції Юньнань від хантавірусу помер чоловік. Це вірус тваринного походження, який зазвичай передається від гризунів.

ВІДЕО ДНЯ

Чоловік їхав у чартерному автобусі та раптово помер. Після розтину лікарі виявили у нього хантавірусний кардіопульмональний синдром. 

Врахувавши попередній досвід, 32 людей, які перебували в автобусі, помістили на карантин. Їм усім зроблять тест на наявність інфекції.

Реклама

Хантавірусний кардіопульмональний синдром – це респіраторне захворювання, що викликається хантавірусом.

Читайте також:
Коронавірус в Україні: які симптоми хвороби та все, що потрібно знати про інфекцію
Реклама

Згідно з дослідженнями, людина рідко заражається хантавірусом і зазвичай це трапляється у сільській місцевості, де є сприятливе середовище для гризунів. Дерев’яні будинки, комори, господарські споруди та сараї – це потенційні місця для зараження хантавірусом. До слова, найбільше випадків зараження фіксують у США.

Вчені вважають, що найчастіше люди заражаються хантавірусом, коли вдихають брудне повітря з краплинами сечі гризунів, якщо торкаються до предметів, забруднених сечею хворого гризуна, або їдять їжу, яка містить сліди їхньої сечі чи посліду. 

Через укуси цей вірус передається рідко, а від людини до людини ще рідше (зафіксовано лише декілька випадків подібної передачі). Разом з тим, цей вірус поки що погано вивчений. 

Реклама

Загалом, передається хантавірус важче, ніж коронавірус, хоч має досить високий відсоток смертності – 38%. Спеціального лікування хантавірусу не існує, як і вакцини. Відтак, чим скоріше людина звернеться за допомогою, тим більше шансів вберегти їй життя.

Ранніми симптомами хантавірусу є лихоманка та біль у м’язах. Також можуть виникати головні болі, запаморочення, озноб, нудота, блювота, діарея та біль у животі. На пізнішій стадії хвороби з’являються кашель та задишка.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно