Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Літній час 2020: коли переводять годинники

Літній час 2020: коли переводять годинники

В Україні зовсім скоро відбудеться переведення годинників на літній час. Це трапиться в ніч із 28 на 29 березня рівно о 3:00.

ВІДЕО ДНЯ

Традиційно така процедура відбувається в країні в останню неділю березня. Так, жителям буде потрібно перевести стрілки на 1 годину вперед. Характерно, що робити це не обов’язково вночі, можна і вранці.

Перевірити зранку, чи перевівся час на електронних пристроях, можна за допомогою Google або зателефонувавши за номером 112. У ситуації з пошукачем достатньо вбити фразу "час Київ".

Реклама
Читайте також:
Погода на квітень 2020 року: перші прогнози

Навіщо переводять час

Як відомо, з літнього на зимовий час переходять більш ніж 100 країн світу. Головна причина маніпуляцій зі стрілками годинника – це економія. Вперше в історії час перевели 1908 року у Великобританії.

Реклама

Відтоді для того, щоб раціональніше використовувати енергетичні ресурси і більше користуватися денним світлом, навесні годинник переводять на годину вперед, а восени – назад.

Наразі багато експертів переконані, що економія від переведення часу несуттєва і становить до 3%. Але в Україні продовжують переводити стрілки двічі на рік – згідно з постановою Кабінету Міністрів №509 "Про порядок обчислення часу на території України" від 13 травня 1996 року.

Як перейти на літній час без шкоди для здоров’я

На думку лікарів, перехід на літній час для організму складніший, ніж на зимовий, тому варто дотримуватися кількох правил, щоб переведення стрілок не завдало шкоди здоров’ю.

Реклама

Так, по-перше, слід заздалегідь, за кілька тижнів готувати організм до переходу на літній час, поступово лягаючи спати раніше і встаючи вранці теж раніше. Якщо ж ви упустили цей момент, лягайте спати раніше в ніч на неділю і понеділок.

Щоб уникнути втрати сил і зарядитися енергією, бажано більше дихати свіжим повітрям – це допоможе побороти сонливість.

Не забувайте і про збалансоване харчування. У раціон необхідно додати більше вітамінів і прибрати з нього жири і вуглеводи. Також рекомендується пити більше води.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно