Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатці безжально палять траву та чагарники: вогонь перекинувся на будинки

Закарпатці безжально палять траву та чагарники: вогонь перекинувся на будинки

Закарпатці безжально палять траву та чагарники: вогонь перекинувся на будинки

На Закарпатті стрімко зростає кількість пожеж в екосистемах. Лише за минулу добу в області зареєстровано 49 загорань сміття, сухої трави й чагарників на відкритій території. Загалом внаслідок цих пожеж вогонь знищив 65 гектарів рослинності. Крім того, у двох випадках полум’я з трави перекинулося на споруди.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
На Виноградівщині вирувала пожежа: вогнем пошкоджено речі домашнього вжитку

Так, о 15:05 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в дачному масиві на околиці Рахова. Загорання виникло на території Карпатського біосферного заповідника і вже звідти полум’я перекинулося на дерев’яний дачний будинок. Спільними зусиллями пожежу ліквідовували бійці 3-ї державної пожежно-рятувальної частини та півтора десятка працівників заповідника. Остаточно приборкати стихію їм вдалося о 16:45, – інформує У ДСНС України у Закарпатській області.

Реклама

І в цей же час, о 16:43, за номером 101 зателефонував мешканець Сваляви, який повідомив про пожежу в його господарській будівлі. Подія трапилася на околиці міста на вул. Менделєєва. На споруду вогонь перекинувся із трави, яка горіла навколо. На місце прибули бійці 9-ї державної пожежно-рятувальної частини, які загасили вогонь о 18:10. У результаті займання сухої трави знищено дерев’яне перекриття та шиферну покрівлю складської  будівлі на площі 40 кв.м.

У зв’язку з такою негативною тенденцією рятувальники вчергове звертаються до людей із закликом дбати про довкілля й не провокувати пожежі в екосистемах. Адже більшість таких загорань трапляються саме через людську недбалість. Якщо дотримуватися елементарних правил (як-от не спалювати сміття й суху траву на власних ділянках чи розкладати вогнище тільки в спеціально облаштованих місцях), лиха можна уникнути!

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно