Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • За кошти меценатів у Хусті тестуватимуть на Covid-19 всіх медиків райлікарні

За кошти меценатів у Хусті тестуватимуть на Covid-19 всіх медиків райлікарні

За кошти меценатів у Хусті тестуватимуть на Covid-19 всіх медиків райлікарні

Приємну новину повідомила адміністрація Хустської центральної районної лікарні ім. Віцинського у Фейсбуці. «Адміністрація вважає за необхідне забезпечити проведення тестування на виявлення корона вірусу також у медиків, які безпосередньо та щоденно контактують із пацієнтами у своїй роботі та, як наслідок, перебувають у групі ризику!

ВІДЕО ДНЯ

Такі превентивні заходи, на наш погляд, є важливим та необхідним механізмом подолання та упередження розповсюдження захворювання, а також убезпечення тих, хто рятує наші життя! Однак, наші власні можливості на реалізацію такого проєкту є обмеженими.

Тож на наше звернення про допомогу вчергове відгукнулися благодійники – Валерій Лунченко, Мирослав Білецький та Василь Губаль!», – йдеться у зверненні.

Реклама
Читайте також:
В Ужгороді новий випадок коронавірусу: захворів сімейний лікар

За кошти меценатів закуплені тести, а також оплачені в приватній медичній лабораторії «АСТРА-ДІА» проведення досліджень. Таким чином в районній лікарні розпочали таке необхідне тестування медперсоналу.

Реклама

Варто зазначити, що в Італії від коронавірусу загинуло вже 103 медичних працівника. Загалом на сьогоднішній день в Італії заразилися коронавірусом вже більше 12,6 тис. медпрацівників.

В Україні також постійно фіксуються виявлення інфекції у медичного персоналу. Так, до прикладу, у Іршавській районній лікарні, де виявили коронавірус у завідуючого поліклінічного відділення понад 100 чоловік медперсоналу відправили на самоізоляцію.

У Великому Бичкові Рахівського району COVID-19 виявили коронавірус у лікаря Великобичківської лікарні та його доньки. В обидвох діагноз підтверджено лабораторно.

Реклама

В інших областях також фіксують захворювання на цей недуг серед лікарів та іншого медперсоналу. Днями у ЗМІ повідомляли, що у Тернополі виявили sars-cov-2 у 44 медичних працівників.

Читайте також:
Зеленський пропонує онлайн-курси для лікарів

Таким чином тестування українських медиків є нагальною потребую, адже в разі спалахів інфекції серед медперсоналу, в Україні значно знизиться можливість опрацьовувати хворих пацієнтів.

У Хусті цей процес відтепер забезпечено за кошти меценатів: «На місці, в бактеріологічному відділенні Хустської ЦРЛ, ми відбираємо зразки матеріалу у працівників лікарні, які в подальшому відправляємо для проведення аналізів до лабораторії! Кожного дня, згідно сформованих списків, ми тестуватимемо по 10 наших колег!» – йдеться у повідомленні Хустської районної лікарні.

Варто додати, що дещо раніше, за кошти благодійників, Хустських медиків забезпечили всіма захисними засобами для роботи в умовах пандемії коронавірусу.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно