Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Що дозволять з 11 травня, попри продовження карантину до 22 числа

Що дозволять з 11 травня, попри продовження карантину до 22 числа

Що дозволять з 11 травня, попри продовження карантину до 22 числа

4 травня Кабмін приймає рішення послабити карантинні заходи після 11 травня: відкриють парки, сквери та зони відпочинку, салони краси, частину магазинів.

ВІДЕО ДНЯ

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що уряд розробляє алгоритми безпечного відкриття об’єктів оптово-роздрібної торгівлі непродовольчими товарами (крім торговельно-розважальних центрів), салонів краси, автосалонів, музеїв, бібліотек та інших закладів громадського відвідування, які матимуть чіткі правила дотримання санітарних норм. 

Читайте також:
Карантин в Україні продовжать: відомо, до якого числа
Реклама

"Щодо відкриття, які плануються або пом’якшення, які плануються зробити з 11 травня. Це відкриття парків, скверів, зон відпочинку, відкриття перукарень, манікюрних та педикюрних салонів, салонів краси. Відповідно за певних умов, які розроблені і будуть представлені Міністерством охорони здоров’я щодо дотримання протиепідеміологічних заходів в усіх сферах, які ми сьогодні перелічуємо і будемо відкривати з 11 травня", – заявив Шмигаль.

Розглядають також можливість відкриття літніх майданчиків закладів громадського харчування, однак місцева влада може обмежувати їхню роботу чи закривати з огляду на ситуацію, яка склалася в місті та регіоні.

Реклама

"Ми дозволимо роботу закладів громадського харчування на винос. Роботу літніх майданчиків кафе й ресторанів розташованих просто неба, у закладах зареєстрованих, як оператори потужності. Ми також говоримо про оптову і роздрібну торгівлю непродовольчими товарами. Звісно, окрім зон розваг та харчування, фудкортів, кінотеатрів, дитячих зон в торгово-розважальних центрах. Ми ведемо мову про дозвіл працювати при окремих умовах закладам побутового обслуговування населення за визначеними критеріями. Музеї, бібліотеки, тренування в командних видах спорту для професійних команд на закритих базах. Стоматологи, аудитори, адвокати, нотаріуси, сервіси побутової техніки. Всі ці речі будуть сьогодні прийняті", – зазначив він. 

Шмигаль наголосив, що уряд планує подовжити карантин до 22 травня.

"Ми зараз бачимо, що ВООЗ продовжила дію глобального режиму надзвичайної ситуації, тому для нас так само пом’якшення карантину не означає його повне зняття. Карантин буде продовжений зараз до 22 травня. Далі ми будемо дивитися як буде рухатись пандемія в світі та як буде відбуватись коливання ось цієї захворюваності у нас в Україні", – зауважив прем’єр.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно