Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Як перукарні, магазини та ресторани працюватимуть із 11 травня: список обмежень

Як перукарні, магазини та ресторани працюватимуть із 11 травня: список обмежень

Як перукарні, магазини та ресторани працюватимуть із 11 травня: список обмежень

Кабінет Міністрів України вирішив продовжити карантин до 22 травня, але почати його послаблювати уже з 11-го. Відтак вже через тиждень частина бізнесу знову зможе працювати, але з чіткими обмеженнями і правилами.

ВІДЕО ДНЯ

Свої рекомендації щодо роботи після послаблення карантину опублікувало Міністерство охорони здоров’я. Пропонуємо з ними ознайомитися.

Рекомендації для перукарень і салонів краси:

Реклама
  • температурний скринінг усіх працівників перед початком роботи. Тим, у кого температура вища як 37,2 градуса, доступ до роботи заборонено;
  • робота лише за попереднім записом і з різницею у 15 хвилин між клієнтами;
  • заборона на очікування черги клієнтами у закладі;
Читайте також:
Чи працюють ТРК "Щодня" та магазини у Мукачеві
Реклама
  • на вході до закладу повинні бути антисептики;
  • одночасне перебування клієнтів у закладі лише з урахуванням обмежень – 1 клієнт на 10 квадратних метрів;
  • між місцями надання послуг дистанція не менш як 2 метри;
  • працівники повинні користуватися масками чи респіраторами і рукавичками.

Рекомендації для закладів з побутового обслуговування (пральні, хімчистки, ремонт взуття тощо):

  • температурний скринінг усіх працівників перед початком роботи. Тим, у кого температура вища як 37,2 градуса, доступ до роботи заборонено;
  • черга на прийом клієнтів повинна дотримуватися дистанції у 1,5 метра за межами закладу;
  • заборона на очікування черги клієнтами у закладі;
  • допуск клієнтів у заклад лише в масках або респіраторах;
  • працівники повинні користуватися масками чи респіраторами і рукавичками;
  • дезінфекція та прибирання поверхонь після кожного клієнта.
Реклама

Рекомендації для закладів торгівлі непродовольчими товарами:

  • температурний скринінг усіх працівників перед початком роботи. Тим, у кого температура вища як 37,2 градуса, доступ до роботи заборонено;
  • на вході до закладу повинні бути антисептики;
  • одночасне перебування клієнтів у закладі лише з урахуванням обмежень – 1 клієнт на 10 квадратних метрів;
  • працівники повинні користуватися масками чи респіраторами і рукавичками.

Читайте також:  Перша країна в Європі майже здолала коронавірус

Рекомендації для кафе, барів та ресторанів:

  • температурний скринінг усіх працівників перед початком роботи. Тим, у кого температура вища як 37,2 градуса, доступ до роботи заборонено;
  • обслуговування клієнтів лише на виніс або на літніх майданчиках просто неба з дотриманням дистанції між столиками у 1,5 метра (не більш як двоє людей за столиком);
  • на вході до закладу повинні бути антисептики;
  • вхід відвідувачів до закладу заборонено;
  • замовлення відбувається дистанційно або через облаштоване вікно чи двері до закладу. Видача замовлення – через вікно або двері;
  • місце видачі замовлення повинно бути облаштоване столиком чи поличкою для передачі замовлення, мати можливість безготівкового розрахунку та унеможливлювати вхід користувачів до приміщення;
  • адміністрація сама контролює недопущення черги біля місця видачі замовлення;
  • працівники повинні користуватися масками чи респіраторами і рукавичками;
  • меню потрібно помістити для ознайомлення поруч з місцем видачі замовлення;
  • видача замовлення лише в одноразовому закритому посуді.
Читайте також:
Що дозволять з 11 травня, попри продовження карантину до 22 числа

Рекомендації для роботи нотаріусів, адвокатів та аудиторів:

Реклама
  • температурний скринінг усіх працівників перед початком роботи. Тим, у кого температура вища як 37,2 градуса, доступ до роботи заборонено;
  • робота лише за попереднім записом і з різницею у 15 хвилин між клієнтами;
  • двері закладу закриті для входу без запису. Біля входу дзвінок чи домофон та інформацію про способи запису;
  • очікування клієнтами у черзі на послуги всередині закладу заборонено;
  • на вході до закладу повинні бути антисептики;
  • допуск клієнтів у заклад лише в масках або респіраторах;
  • працівники повинні користуватися масками чи респіраторами і рукавичками;
  • дезінфекція та прибирання поверхонь після кожного клієнта.

Рекомендації для роботи зон відпочинку:

  • розміщення на вході та території зони інформації про правила та обмеження користування;
  • у місцях потенційного скупчення розмістити інформацію про профілактику захворювання;
  • забезпечення наявності туалетів на території зони, наявність рідкого мила та антисептиків, а також постійну дезінфекцію;
  • заборонено проведення організованих розважальних заходів та атракціонів;
  • обмежено доступ до окремих зон, яким заборонено функціонування.

Останні обмеження стосуються роботи парків, скверів, садів, оранжерей та музеїв просто неба, лісопаркових і прибережних зон, відкритих спортивних майданчиків.

Роботодавець зобов’язаний:

  • забезпечити працівників засобами захисту;
  • інформувати клієнтів про правила та обмеження;
  • нанести маркування про дотримання дистанції у 1,5 метра;
  • проводити дезінфекцію та прибирання закладів;
  • тимчасово відсторонити від роботи людей з групи ризику – у віці понад 60 років або з хронічними захворюваннями.

Працівник зобов’язаний:

Реклама
  • регулярно мити руки з милом чи обробляти антисептиком кожні 3 хвилини;
  • при чханні чи кашлі прикривати руку згином ліктя або одноразовою серветкою;
  • утриматися від дотиків до обличчя;
  • утриматися від контактів з людьми, що мають симптоми респіраторних захворювань;
  • самоізолюватися у випадку появи симптомів респіраторних захворювань.

Нагадаємо, в Україні розробляють критерії адаптивного карантину.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно