Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Дитсадки і школи Кабмін хоче підготувати до 1 вересня попри карантин

Дитсадки і школи Кабмін хоче підготувати до 1 вересня попри карантин

Дитсадки і школи Кабмін хоче підготувати до 1 вересня попри карантин

Кабінет міністрів планує попри карантин підготувати дитячі садочки і школи до експлуатації з 1 вересня, а також відремонтувати приймальні відділення 210 "опорних" лікарень. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабінету міністрів

ВІДЕО ДНЯ

"Ще однією точкою розігріву економіки (крім доплат пенсіонерам – ред.) стане програма "Велике будівництво", над якою уряд за дорученням президента працює. Ми передбачаємо понад 100 мільярдів гривень лише на дорожнє будівництво державних доріг.

Також великі кошти передбачаються на державний фонд регіонального розвитку – 4,9 мільярди гривень. Ще один момент – будівництво приймальних відділень лікарень.

Реклама
Читайте також:
Вчителі однієї із шкіл Закарпаття підготували для учнів зворушливе відео

Попрошу Міністерство фінансів, щоб кошти державного фонду регіонального розвитку пішли в регіони якомога швидше. Давайте не будемо цей процес затягувати на липень вересень, тому що більшість об’єктів – це школи і дитячі садочки.

Реклама

І важливо, щоб будівництво тривало вже – і (щоб) до 1 вересня об’єкти освітньої інфраструктури були завершеними… Виплати авансів на кінець травня – початок червня гарантуємо і забезпечимо. Це будівництво необхідно починати, провадити і якісно завершити до 1 вересня.

Попри карантин і коронавірус хочеться, щоб із 1 вересня наші діти пішли в якісно відремонтовані чи новозбудовані школи і дитячі садки", – розповів Денис Шмигаль.

Читайте також:
Вихователька дитсадка була хвора на туберкульоз і контактувала з дітьми
Реклама

Окрім доріг і шкіл, влада планує відбудувати приймальні відділення 210 лікарень. Зокрема, кошти "Нафтогазу" підуть на будівництво і реконструкцію приймальних відділень лікарень – це проект на суму щонайменше 6 млрд грн.

За результатами 2020 року "Нафтогаз" перерахує в держбюджет 39,7 млрд грн дивідендів, уже сплачено 8,5 млрд грн. Більша частина цих коштів піде на будівництво доріг і реконструкцію приймальних відділень.

"Буде побудовано й оновлено 210 приймальних відділень в опорних лікарнях за єдиними стандартами. Відділення отримають сучасне обладнання. Люди в маленьких містах і селах повинні отримувати доступні високоякісні медичні послуги, а ці лікарні мають забезпечити громадянам 60-хвилинну доступність до повного переліку якісних медичних послуг".

Прем’єр-міністр пообіцяв "продовження і реалізацію медичної реформи у повному обсязі із корективами, які вніс коронавірус". Він доручив міністру охорони здоров’я якомога скоріше опрацювати пропозиції щодо цього.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно