Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Як поїхати на заробітки під час карантину: українці знайшли спосіб

Як поїхати на заробітки під час карантину: українці знайшли спосіб

Як поїхати на заробітки під час карантину: українці знайшли спосіб

Українські заробітчани попри карантин та небезпеку інфікуватися коронавірусом все ж намагаються потрапити на роботу до країн Європи. Вони говорять, що доводиться платити чималі гроші аби лише потрапити на роботу.

ВІДЕО ДНЯ

Так, наприклад, вінничанці Вікторії задля того аби дістатися до Фінляндії довелося витратити 300 євро. Каже, їхала через Білорусь.

Читайте також:
Віза, контракт мінімум на 3 місяці та медична страховка: МАУ озвучила вимоги для перевезення заробітчан
Реклама

"Я добиралася у Фінляндію через Білорусь. Заїхала в Мінськ, а далі літаком до Хельсінки. Дорога обійшлася в 300 євро. Тоді як прямий рейс коштував би вдвічі дешевше. Скрізь на кордонах контролювали температуру та перевіряли наявність масок. Інші українці, які теж прибули на збір полуниці, розповідають, що в’їжджали через польський кордон", – цитує заробітчанку видання Gazeta.ua.

Українці також наймають приватних перевізників або користуються мікроавтобусами, які знаходять через соціальні мережі. Задля цього організували навіть спеціальну схему. Аби потрапити до Польщі українців  везуть зі Львова до польського кордону, там пасажирів пересаджують на легковий автомобіль, на якому проходять митний контроль. А потім знову в автобус.

Реклама

"В польській групі знайшов автобус, який провезе через польський кордон за 430 злотих (2 768 грн). Але нелегалів ніхто не бере. По біометриці заїхати теж складно. Потрібна віза та запрошення від роботодавців. Я працював у Німеччині на будівництві по польській візі. Зараз планую туди ж повернутися. За 2 місяці карантину гроші скінчилися. Звісно, що раніше міг заїхати до Варшави за 600 гривень, а зараз дорога стала дорожча, зате за 2 тижні після карантину матиму роботу", – пояснює будівельник Сергій зі Львова.

Також нещодавно майже 200 заробітчан вирушили 5 травня чартерним рейсом авіакомпанії МАУ на роботу до Німеччини. За словами віцепрем’єрміністра із євроінтеграції Вадима Пристайка, для українських заробітчан є окремий трансфер із аеропорту та обов’язкова 14-денна обсервація у Німеччині.

"У Борисполі злітає рейс МАУ до Frankfurt-Hahn. Понад 180 українців їдуть на сезонні роботи. У кожного контракт на 3+ місяці, страхування, дозвіл від Федеральної служби праці", – зазначив він.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно