Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні можуть знову посилити карантин? Пояснення Шмигаля

В Україні можуть знову посилити карантин? Пояснення Шмигаля

Україна має п’ять етапів виходу з карантину. Але в уряді не відкидають можливості, що карантин можуть і посилити. Станеться це за умови, що в Україні знову різко почне зростати кількість хворих на коронавірус. Таку заяву зробив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в коментарі ТСН.

ВІДЕО ДНЯ

Однак він додав, що якщо спалах коронавірусу буде локальним, то обмеження будуть запровадженні лише в цьому регіоні, а не по всій країні.

Читайте також:
Карантин продовжать і після 22 травня, – прем’єр Шмигаль
Реклама

"Ми не передбачаємо ситуації, коли може статися локдаун (коли людям заборонено вільно виходити з дому чи полишати певну зону, – прим. ред)цілої країни. Якщо ми побачимо, що локально виникло захворювання в якомусь регіоні чи області, то буде введений локальний карантин там, де виникають такі спалахи. У тому є адаптивність карантину", – відзначив прем’єр-міністр.

"Для того, щоб ціла країна потрапила знову в локдаун, треба в половині областей мати колосальне зростання захворюваності, треба мати перезавантаження медицини", – додав Денис Шмигаль.

Реклама
Читайте також:
Стало відомо, коли може запрацювати громадський транспорт

Саме для цього, за його словами, уряд і розробив п’ять етапів виходу з карантину. І кожен наступний етап буде запроваджуватися при виконанні певних умов, а не прив’язаний до дат.

"Другий етап буде запроваджений тоді, коли кількість захворілих буде зменшуватися щодня протягом певного періоду. Третій етап — це розвантаження нашої медицини. Коли кількість видужалих буде на як мінімум у двічі вищою, ніж захворілих. Відповідно розвантажиться медична система", – пояснив Денис Шмигаль.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно