Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Погода на червень 2020 року: перший місяць літа здивує

Погода на червень 2020 року: перший місяць літа здивує

Погода в Україні у червні не принесе відчутного літнього тепла, та й залишок травня буде досить прохолодним. У матеріалі ми зібрали прогнози погоди на місяць від ресурсів Gismeteo, AccuWeather, а також від синоптика Харківського гідрометцентру Ігоря Кибальчича і народного синоптика Володимира Деркача.

ВІДЕО ДНЯ

Згідно з прогнозом синоптиків Gismeteo, перший тиждень червня буде прохолодним і дощовим. На Півночі й Заході термометри покажуть скромні +15+20, на Сході й Півдні – тепліше – близько +22+25 градусів.

Читайте також:
Якою буде погода влітку: синоптики дали перші прогнози
Реклама

Прохолодною і мокрою буде і друга половина травня в Україні. Синоптики прогнозують від мінімуму +11 до максимуму +22 градуси.

Синоптики AccuWeather дають більш оптимістичний, але все ж "скромний" прогноз на залишок травня і початок червня. Денні максимуми, в залежності від регіону, спостерігатимуться на рівні +20+24 градусів.

Реклама

А ось народний синоптик Володимир Деркач навпаки прогнозує, що початок першого місяця літа буде з досить комфортною температурою і буде навіть спекотно. А в середині першої декади – числа 4-6-го – підуть короткочасні дощі, атмосферний фронт принесе похолодання. Друга декада червня буде дощовою і прохолодною, можливі навіть сильні опади зі шквалами і градом. Ближче до кінця місяця прийде потепління, дощі припиняться, але літньої спеки в червні вже не буде.

Читайте також:  За тиждень до літа, на високогір’ї Карпат панує зима

Синоптик Харківського гідрометцентру Ігор Кибальчич каже, що літо 2020 в цілому не буде таким спекотним, як минулого року.

Реклама

"Навряд чи буде 40 градусів спеки. Тому що після теплої зими, а особливо рекордно теплої, літо, як правило, не таке спекотне", – вважає фахівець.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно