Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Де в Україні можуть не послабити карантин із 22 травня

Де в Україні можуть не послабити карантин із 22 травня

З 22 травня в Україні очікується послаблення карантину – перехід на другий етап. Однак не у всіх областях можуть розпочатися послаблення. Є ряд критеріїв, які мають бути дотримані. Очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов на нараді з президентом заявив, що "наразі ситуація у восьми регіонах не відповідає критеріям, які дозволили б запускати там транспорт".

ВІДЕО ДНЯ

Він пояснив, що в МОЗ розробили документ про адаптивний карантин. Він передбачатиме, що області зможуть послаблювати карантин, якщо будуть дотримані первні критерії:

  • щодо захворюваності,
  • заповненості ліжок в лікарнях,
  • кількості тестувань.
Реклама
Читайте також:
Карантин в Україні планують продовжити до 22 червня

"Якщо області не відповідають критеріям, то вони не переходить на інший етап. Ці показники будуть визначатися станом на 21 травня, щоб з 22 травня або переходив регіон на інший етап, або ж ні", – заявив Степанов під час брифінгу 20 травня.

Реклама

Де можуть не послабити карантин 22 травня

За його словами, станом на 18 травня не відповідали необхідним критеріям "в основному, області в західних регіонах нашої країни". Він назвав лише три з них – Чернівецьку, Волинську та Рівненську, заявивши, що є й інші.

Станом на 19 травня в Україні офіційно підтвердили 19 230 випадків захворювання на COVID-19. На першому місці за кількістю інфікованих залишається Чернівецька область — 2796 випадків. В названих Степаном областях – Волинській та Рівненській – 676 та 1217 випадків відповідно.

Реклама

Друге та третє місце за кількістю інфікованих посідають Київ (2410 випадків) та Київська область (1261 випадок). Далі знову йдуть області на Заході України – Івано-Франківська (1246 випадків), Львівська (1136 випадків), Тернопільська (1089 випадків) та Закарпатська (922 випадки).

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно