Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як навчитися робити класні фото за допомогою смартфону?

Як навчитися робити класні фото за допомогою смартфону?

Сучасні тренди та обставини поступово диктують нам необхідність проводити більше часу в онлайні. Ми вже звикли до онлайн-конференцій, соціальних мереж та онлайн-ТВ, тому вміння робити класні фото та навіть відео є дуже природним для спілкування в інтернеті.

ВІДЕО ДНЯ

Правила якісного фотографування

Сучасне спілкування та взагалі мистецтво – це акти взаємодії автора контенту з публікою. Якщо у реальному житті ми маємо декілька інструментів спілкування, то у віртуальному головним нашим інструментом є картинка, а потім слова. Тому слід навчитися якісно фотографувати та додержуватися таких правил:

  • використовувати сітку для збалансування кадру;
  • фокус на одному об’єкті;
  • обігрувати негативний простір;
  • грати з перспективою;
  • робити акцент на провідних лініях.
Реклама

Найпростіший спосіб покращити фотографії – накласти на них сітку. Вона поділяє зображення на умовні дев’ять квадратів, які утворюють чотири перетини. На цих перетинах необхідно розміщувати головні точки об’єктів. Сітку можна увімкнути в розділі “Налаштування”.

Зверніть увагу на те, що найкращі фотографії фокусують увагу лише на одному об’єкті. Витратьте свій час на гарне розташування головного об’єкта в кадрі, який повинен займати дві третини від всього кадру.

Реклама

Деякі кадри мають провідні лінії, які приваблюють глядачів. Це можуть бути дерева, дороги, будівлі, які варто використовувати для придання глибини зображенню.

Моделі смартфонів для фотозйомки

Не кожен смартфон підійде для якісного фотографування. Провідними гаджетами є ті, які мають інноваційну роздільну здатність та високоточну камеру. Сучасні флагманські моделі мають роздільну здатність зйомки 4К та 8К. Формат 8К може створювати окремі кадри з відеоконтенту. Наприклад, компанія Самсунг випустила модель смартфону Samsung Galaxy S20 Ultra, яка записує відео у форматі 8К (UHD) та має потужну камеру 40 Мп. Модель працює на базі штучного інтелекту, який допомагає зчитувати об’єкти. 

Отже, сучасні екрани та камери у смартфонах дають можливість не тільки якісно фотографувати, але й робити окремі кадри з відзнятого відео.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно