Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачеві незаконно звільнили директорку одного з навчальних закладів

У Мукачеві незаконно звільнили директорку одного з навчальних закладів

У Мукачеві незаконно звільнили директорку одного з навчальних закладів

Мукачівський міськрайонний суд прийняв рішення у справі за позовом звільненої директорки НВК № 10 до Управління освіти молоді та спорту Мукачівської міської ради.

ВІДЕО ДНЯ

Варто зазначити, що звільнення Наталії Жабко в Мукачеві викликало неабиякий резонанс як серед громадськості, так і в педагогічному колективі. Адже, як заявляла сама Наталія Жабко, місцеві чиновники намагалися звільнити її з займаної посади директора примусово.

Читайте також:
Трагічно загинув школяр: рідні звинувачують директора школи
Реклама

Річ у тім, що раніше з нею було укладено Договір на посаду директора НВК №10 терміном на 6 років з 30 серпня 2018 року до 30 серпня 2024 року, а відтак, Наталію Жабко нібито змушували написати заяву на звільнення “за власним” бажанням.

Наталія Жабко, маючи підписаний контракт терміном на 6 років, відмовилась писати заяву на звільнення, оскільки вважала своє звільнення безпідставним та незаконним.  

Реклама

Наприкінці минулого, 2019 року, педагогічним колективом згаданої школи на ім’я Мукачівського міського голови Андрія Балоги було відправлено звернення за підписом 46 осіб з вимогою зупинення тиску на керівника закладу всупереч чинному законодавству.

Попри таку підтримку колективу та батьківського колективу, згадану дирекорку таки звільнили посеред навчального року.
Під приводом реорганізації навчального закладу з НВК на ліцей було проведено конкурс, який, з незрозумілих ані громадськості, ані педагогічному колективу причин, не надавши жодної вичерпної відповіді під час засідання конкурсної комісії виграла інша особа.

Слід зауважити, що батьки школярів, зверталися із проханням допомогти у вирішенні питання щодо незаконного звільнення директора НВК №10 Жабко Наталії Василівни навіть до Президента Зеленського.

Реклама

У своєму зверненні вони повідомили, що починаючи з серпня 2019 року на директора НВК тиснула та змушувала писати заяву на звільнення за власним бажанням начальниця Мукачівського управління освіти, молоді та спорту Катерина Олександрівна Кришінець-Андялошій. З її слів, таке рішення прийняв міський голова Андрій Балога.

Читайте також:
Директор школи разом із спільником привласнили 300 тисяч

Власне, Наталія Жабко зі звільненням не погодилась і, аби відстояти свої права та оскаржити дії місцевих чиновників, звернулася до суду із позовом до мукачівського Управління освіти, молоді та спорту. Суть позову - визнання незаконним та скасування наказу про припинення дії контракту та звільнення, поновлення на роботі та зобов’язання вчинити дії.

2 червня 2020 року Мукачівський міськрайонний суд розглянув відповідну справу та вирішив позов задоволити. Відтак, рішенням суду визнано незаконним та скасовано відповідний наказ про припинення контракту та звільнення Н. Жабко з посади, а також поновити її на посаді.При цьому, як йдеться у рішенні, допущено негайне виконання рішення суду у частині поновлення на роботі.

При цьому рішення суду може бути оскаржено протягом 30 календарних днів з дня його проголошення. Публікуємо рішення суду в згаданій справі.

У Мукачеві незаконно звільнили директорку одного з навчальних закладів – 01
У Мукачеві незаконно звільнили директорку одного з навчальних закладів – 02
Реклама
У Мукачеві незаконно звільнили директорку одного з навчальних закладів – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно