Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • УжНУ – 12-й серед українських вишів у світовому рейтингу U-Multirank

УжНУ – 12-й серед українських вишів у світовому рейтингу U-Multirank

УжНУ – 12-й серед українських вишів у світовому рейтингу U-Multirank

U-Multirank – це комплексний та один із найбільш популярних рейтингів, які вимірюють якість університетів. На замовлення Європейської Комісії його заснували Центр вищої освіти (Німеччина) разом із Центром вивчення політики вищої освіти (Нідерланди). Результативність та якість роботи університетів оцінюються за 5 основними критеріями: викладання і успішність, дослідження, обмін досвідом, міжнародна орієнтація і регіональне значення.

ВІДЕО ДНЯ

Наразі до ранжування U-Multirank допущено понад 1759 університетів з 92 країн світу. При цьому вагому більшість складають європейські університети (їх 1070). Цього року до рейтингу включено 76 українських закладів вищої освіти, що дало вітчизняним вишам можливість порівняти свої показники з іноземними університетами. Відрадно, що право на рейтингування отримав і Ужгородський національний університет. Ба більше – ДВНЗ «УжНУ» одразу ж посів престижне 12  місце серед українських закладів вищої освіти у загальній таблиці рейтингу.

Читайте також:
Помер відомий професор УжНУ
Реклама

Університет отримав найвищу оцінку у рубриці «Міжнародна орієнтація», а саме за високий показник спільних наукових міжнародних публікацій та міжнародну наукову співпрацю з іноземними інституціями загалом. Про це йдеться на сайті ДВНЗ «УжНУ». УжНУ представлений як регіональний лідер, що підтверджується високим рівнем працевлаштування випускників (бакалаврів та магістрів) у регіоні завдяки випуску конкурентоздатних та висококваліфікованих фахівців.

Загалом рейтинг охоплює 28 предметних напрямів: біологія, бізнес, хімічна інженерія, хімія, цивільне будівництво, інформатика, стоматологія, економіка, освіта, електротехніка, екологічна інженерія, історія, промислова інженерія, матеріалознавство, математика, машинобудування, медицина, сестринська справа, фармація/фармакологія, фізика, політологія, психологія, соціальна робота/добробут та соціологія, а також нові в цьому році – лінгвістика, міжнародне право, соціальна географія та землезнавство/геологія.

Реклама
Читайте також:
В УжНУ хочуть впровадити електронний студентський квиток

У рейтингу враховуються дані за останні два-чотири роки, які надходять з різних джерел. Це й інформація, що надається самими вишами, і дані з міжнародних бібліометричних, патентних та національних баз даних, і результати опитувань студентів.

Впевнені, що досягнуті успіхи впродовж 2018-2020 років сприятимуть ще кращій позиції Ужгородського національного університету у наступному рейтингу U-Multirank.

Реклама

Довідково: Система багатовимірного рейтингу U-Multirank була офіційно прийнята наприкінці січня 2013 року в Дубліні Європейським Союзом як сучасна альтернатива усталеним рейтинговим системам. Основною метою U-Multirank є оцінка різних сфер діяльності закладів вищої освіти та ранжування їх за цими критеріями. Завдяки цьому рейтинг став унікальною базою даних про діяльність провідних університетів світу, що дозволяє порівнювати заклади освіти за різними параметрами.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно