Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Бездоріжжя в горах: Василь Петьовка звернувся до голови ОДА

Бездоріжжя в горах: Василь Петьовка звернувся до голови ОДА

Народний депутат Василь Петьовка звернувся до Олексія Петрова виділити кошти на ремонт гірської дороги, що сполучає гірські населені пункти. Дорога  від смт.  Ясіня — с. Чорна Тиса протяжністю 3,5  км. — єдина артерія, що з’єднує віддалене високогірне село Рахівщини з центральною дорогою у сторону районного центру. Вона вкрай важлива як у плані сполучення, так і для розвитку туризму та економіки. Стан цієї дороги критичний. Нею відмовляються їхати шкільні автобуси, швидка допомога та марштурні таксі.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
"Укравтодор" анонсував будівництво об’їзної дороги навколо Берегова

Тож говорити про те, що місцеві не задоволені станом цієї дороги навіть не доводиться. Оскільки для ремонту цієї дороги бюджетні кошти не передбачені, то і підрядні організації ремонтувати її в борг не беруться. Дощі та приморозки, які тут починаються уже ранньої осені, а також зволікання з початком капітального ремонту цієї дороги призводить до крайнього невдоволення та соціальної напруги. Це, в свою чергу, може призвести до чергових акцій протесту та блокування районних та обласних доріг біля підніжжя Яблуницького перевалу. У 2019 році місцеві жителі  вже зібрали більше сотні підписів про припинення руху транспортних засобів на автомобільній дорозі села Чорна Тиса. Проте сільському голові вдалося переконати односельців не блокувати рух , адже він запевнив, що є розпорядження голови Закарпатської ОДА ще від 15 липня 2019 року, згідно якого дорога Ясіня – Чорна Тиса була включена до переліку об’єктів реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автодоріг, що фінансуватимуться у 2019 році за рахунок субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам.  

Реклама

Втім, все це так і залишилося обіцянками. А теперішній стан дороги ставить під загрозу людське життя та здоров’я,  не кажучи вже про питання розвитку та інвестицій. Враховуючи звернення громадськості та місцевих депутатів, народний депутат України Василь Петьовка звернувся до голови Закарпатської ОДА Олексія Петрова у невідкладному порядку вишукати можливість виділити кошти для фінансування робіт з будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального  Ясіня – Чорна Тиса, аби створити комфортні умови для пересування місцевих,  розвивати туризм та і власне цю гірську місцевість. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно