Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Наглядова рада Координаційного центру з надання правової допомоги отримала нового очільника

Наглядова рада Координаційного центру з надання правової допомоги отримала нового очільника

Наглядова рада Координаційного центру з надання правової допомоги отримала нового очільника

19 червня відбулось засідання Наглядової ради Координаційного центру з надання правової допомоги, під час якого таємним голосуванням було обрано голову Наглядової ради — ним став Вадим Красник, керівник Секретаріату Національної асоціації адвокатів України (Ради адвокатів України).

ВІДЕО ДНЯ
Наглядова рада Координаційного центру з надання правової допомоги отримала нового очільника – 01

Заступником голови Наглядової ради обрано Дмитра Філіпенка – директора українського представництва Американської асоціації юристів «Ініціатива з верховенства права» (ABA ROLI). А Секретарем Наглядової ради став Сергій Троценко – колишній заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги.

Реклама
Наглядова рада Координаційного центру з надання правової допомоги отримала нового очільника – 02

Члени Наглядової ради розглянули поточний стан справ в системі безоплатної правової допомоги, а також схвалили проєкт пріоритетних напрямків роботи членів Наглядової ради на 2020 рік (з доопрацюванням до наступного засідання Наглядової ради). Затверджений також графік проведення чергових засідань Наглядової ради на 2020 рік. Вони відбуватимуться кожного останнього четверга місяця. Детальніше про діяльність Наглядової ради Координаційного центру з надання правової допомоги можна прочитати на офіційній сторінці у мережі Facebook.

Реклама
Читайте також:
«Погляд Фазекоша»: про гімн адвокатури, шоу-бізнес у політиці та любов вселенського масштабу
Наглядова рада Координаційного центру з надання правової допомоги отримала нового очільника – 03

Протягом декількох годин, крім іншого, відбувалось досить відверте і однозначно конструктивне спілкування членів Наглядової ради з заступницею Міністра юстиції Валерією Коломієць, в.о. директора Координаційного центру Олександром Барановим та іншими працівниками КЦ з питань розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні. На думку Оксани Каденко, з цього відкритого діалогу може вийти плідна співпраця, яка сприятиме системі БПД в продовженні інституційного розвитку. В свою чергу сама В. Коломієць впевнена, що таке рішення Наглядової ради дозволить ще краще налагодити діалог та співпрацю з партнерами в органах адвокатського самоврядування, громадському секторі, усіма провайдерами правової допомоги та донорами. "Інституційна пам’ять з таким керівним складом точно буде продовжена і репрезентована у нашій спільній роботі для розвитку БПД", - впевнена Валерія Коломієць.

Реклама
Наглядова рада Координаційного центру з надання правової допомоги отримала нового очільника – 04

Високо оцінили новий напрям свого колеги і в адвокатській спільноті. За словами голови Ради адвокатів Закарпатської області Олексія Фазекоша, з особистого спілкування з керівниками майже усіх регіональних органів адвокатського самоврядування він виніс однозначну думку про підтримку Вадима Красника на новій посаді.

Наглядова рада Координаційного центру з надання правової допомоги отримала нового очільника – 05

Сам В. Красник також вдячний за таку довіру і підтримку: "Сьогодні мене обрали Головою Наглядової ради Координаційного центру з надання правової допомоги Міністерства юстиції України. Це велика честь для мене і я дякую всім колегам, хто мене підтримав. Розпочинаючи свою роботу в Координаційному центрі ще у 2012 році, у мене вже було сформоване переконання, що соціально незахищені верстви населення мають право на якісну професійну правничу допомогу. Ще з витоків формування системи БПД я неодноразово надавав, і зараз не припиняю надавати, правову допомогу pro bono. Крім того, я займався розробкою проектів нормативно-правових актів у цій сфері, тому добре розумію принципи функціонування системи і маю бачення того, як вона має розвиватись. Так, я розумію всю відповідальність, покладену на мене, але сприймаю це, як нові виклики і можливості, аби розвивати і удосконалювати систему БПД в Україні. І головними моїми пріоритетами на цій посаді будуть – незалежність, відкритість, прозорість та дотримання місії, бачення та цінностей системи надання БПД. Дякую за довіру".

Наглядова рада Координаційного центру з надання правової допомоги отримала нового очільника – 06
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно