Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Команда “Слуги народу” передала апарат ШВЛ у Свалявську районну центральну лікарню

Команда “Слуги народу” передала апарат ШВЛ у Свалявську районну центральну лікарню

Команда “Слуги народу” передала апарат ШВЛ у Свалявську районну центральну лікарню
ВІДЕО ДНЯ

Сучасний апарат вчора, 1 липня, передали в лікарню. Такий подарунок для медзакладу став можливим завдяки ініціативі чотирьох місцевих підприємців – Юрія Григи, Андрія Гуледзи, Володимира Суботовського та Олександра Салія.

Голова Свалявської районної державної адміністрації Роман Тарабій подякував благодійникам від імені жителів району за такий необхідний апарат. Як зазначив очільник Свалявщини, наразі в ЦРЛ є лише три апарати штучної вентиляції легень, але всі вони достатньо застарілі і мають від 8 до 10 років.

Реклама
Читайте також:
У Закарпатській області зареєстровано найвищий показник завантаженості ліжок в лікарнях

За словами одного з підприємців, директора ТОВ “Крок-Вуд” Юрія Григи, апарат обійшовся у 450 тисяч гривень і на нього довелось очікувати більше трьох місяців, зважаючи на шалений попит. “Ми – бізнес соціально відповідальний, з активною громадянською позицією, тому й об’єдналися, аби допомогти нашій лікарні, але маємо надію, що потреба в його використанні буде вкрай рідко”, – резюмував підприємець.

Реклама
Команда “Слуги народу” передала апарат ШВЛ у Свалявську районну центральну лікарню – 14

Як розповів директор ТОВ “Аква-Поляна” Володимир Суботовський, місцеві меценати не вперше допомагають лікарні і завжди активно відгукуються при найменшій потребі. “Навіть сьогодні, поспілкувавшись із головним лікарем, з’ясували, що лікарня потребує газовий аналізатор крові, який буде визначати хімічний склад крові в організмі людини. Нам дуже приємно, що маємо таку можливість допомогти нашій лікарні. Для нас це поклик серця у боротьбі з пандемією коронавірусу”.

Присутній на передачі сертифікату на апарат ШВЛ представник команди “Слуга народу” в Закарпатській області Едгар Токар відзначив, що надзвичайно приємно, що в команді їхньої політичної сили є такі небайдужі підприємці. “Вони не критикують, не чекають, а діють в межах своїх можливостей. Ці підприємці багато допомагають Свалявщині, їх підприємства сплачують значні податки, а самі вони вболівають за розвиток рідного краю і є його патріотами”, – додав політик.

Реклама
Команда “Слуги народу” передала апарат ШВЛ у Свалявську районну центральну лікарню – 15

Директор комунального некомерційного підприємства “Свалявська районна лікарня” Олександр Суран зазначив, що наразі ситуація по захворюваннях на COVID-19 в області різко загострилася. Тому не лише обласні заклади обслуговують хворих. За словами головного лікаря, нині в лікарні знаходиться 46 хворих із пневмонією. При цьому, заклад лише на 50% забезпечений апаратами штучної вентиляції легень.

Читайте також:
У трьох районах області за добу виявили чимало нових хворих на COVID-19

Ще одна приємність на медиків цього комунального закладу очікує вже сьогодні. За словами голови РДА Романа Тарабія, адміністрація прийняла рішення про преміювання працівників лікарні. Кошти у розмірі 325 тисяч гривень мають потрапити на рахунки лікарні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно