Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Помер насельник Ракошинського Свято-Покровського чоловічого монастиря

Помер насельник Ракошинського Свято-Покровського чоловічого монастиря

Помер насельник Ракошинського Свято-Покровського чоловічого монастиря

Перестало битися серце насельника Ракошинського монастиря, архімандрита Нестора (Сідоркіна) (12.07.1975-04.07.2020). Як стало відомо "PMG.ua", 4 липня в суботу третього тижня після П’ятидесятниці на 45 році життя після довготривалої хвороби перестало битися серце клірика Мукачівської єпархії, насельника Свято-Покровського чоловічого монастиря в с. Ракошино, що на Мукачівщині, архімандрита Нестора (Сідоркіна).

ВІДЕО ДНЯ

"Від себе особисто та Мукачівського Єпархіального управління з глибоким болем висловлюю молитовні співчуття рідним і близьким померлого, які втратили свого молитовника. Молимося за упокій душі спочилого отця Нестора. Глибоко сумуємо з приводу смерті достойного священнослужителя древньої Мукачівської єпархії. Нехай Господь, упокоїть його душу в своєму Царстві", – зазначив Митрополит Феодор.

Помер насельник Ракошинського Свято-Покровського чоловічого монастиря – 01
Реклама

 

Довідково. Майбутній священнослужитель Андрій Миколайович Сідоркін народився 12 липня 1975 року в м. Єлізово Камчатської області. З 1982 по 1990 роки навчався в місцевій ЗОШ № 1. В 1990 році вступив до ПТУ № 7, яке з фахом "машиніст автомобільних кранів" закінчив у 1993 році.

Реклама
Читайте також:
Поховали молодого насельника Ракошинського монастиря

В 1994 році переїхав до України в місто Вінницю. В 1994-1998 роках брав участь в будівництві Хресто-Воздвиженського храму міста. У 1998 році вступив на навчання до Київської духовної семінарії, яку успішно закінчив в 2002 році. В 2002-2006 роках навчається в Київській духовній академії.

В 2004 році "за заслуги перед Українською Православною Церквою" нагороджений медаллю святого рівноапостольного князя Володимира I ступеня. 16 серпня 2006 року прийнятий послушником до свято-Покровського чоловічого монастиря в с. Ракошино.

Реклама

24 серпня 2006 року прийняв іночеський постриг з іменем Нестор на честь преподобного Нестора Літописця. Чернечий постриг з благословення керуючого архієрея звершив настоятель монастиря, архімандрит Митрофан (Шимон).

Читайте також:
Відійшов у вічність знаний закарпатський священнослужитель

27 серпня того ж року керуючим Мукачівською єпархією, Преосвященнішим Агапітом (Бевцик), єпископом Мукачівським і Ужгородським в кафедральному соборі на честь ікони Божої Матері "Почаївська" висвячений в сан диякона.

10 вересня 2006 року тим же архієреєм в тому ж соборі висвячений в сан ієромонаха. Відповідно до нагородного посвідчення за № 129 отець Нестор 6 грудня того ж року тим же архієреєм за божественною літургією у свято-Покровському монастирі с. Ракошино нагороджений правом носіння наперсного хреста.

22 квітня 2007 року з залишенням імені з рук настоятеля монастиря приймає мантійне чернецтво. 6 грудня того ж року керуючим архієреєм возведений в ступінь ігумена. Відповідне посвідчення про це за № 584 було видане канцелярією єпархії 10 грудня того ж року.

Згідно нагородного посвідчення за № 318 отець Нестор 14 жовтня 2010 року керуючим Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішим Феодором, архієпископом Мукачівським і Ужгородським нагороджений правом носіння хреста з прикрасами.

В третю Неділю після Пасхи Христової 29 квітня 2012 року тим же архієреєм за Божественною літургією в Свято-Успенському жіночому монастирі возведений в сан архімандрита. Відповідне посвідчення за № 109 було видане канцелярією єпархії отцю Нестору 30 квітня 2012 року.

Реклама

У Ракошині в чернечій обителі ніс послух статутника, відповідального за богослужіння.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно