Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті власницю магазину АВС оштрафували на понад 400 тисяч

На Закарпатті власницю магазину АВС оштрафували на понад 400 тисяч

На Закарпатті власницю магазину АВС оштрафували на понад 400 тисяч

Підприємцю доведеться таки сплатити штраф у сумі понад 400 тисяч гривень за порушення трудового законодавства. Таке рішення нещодавно прийняв Закарпатський окружний адміністративний суд, розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом фізичної особи-підприємця зі села Сільце Іршавського району до Управління Держпраці у Закарпатській області.

ВІДЕО ДНЯ

Торік наприкінці листопада головні державні інспектори Управління Держпраці краю на підставі інформації Головного управління ПФУ в Закарпатській області провели інспекційне відвідування у магазині АВС, яке належить позивачці. Контрольний захід проходив із відеофіксуванням подій. Однак підприємець не допустила інспекторську групу до господарського приміщення магазину, що чітко зафіксована на відео.

Читайте також:
За відсутність маски у громадському місці хочуть штрафувати на суму від 170 до 255 гривень
Реклама

 

За цим фактом був складений акт про неможливість проведення інспекційного відвідування, а згодом на підставі абзацу 7 частини 2 статті 265 Кодексу законів про працю України Управління Держпраці у Закарпатській області прийняло постанову про накладення на суб’єкт господарювання штраф у розмірі 417 300.00 грн.

Реклама

Звертаючись до суду й арґументуючи свої позивні вимоги, підприємець наполягала на тому, що головні державні інспектори Управління Держпраці намагались потрапити не до виробничого, службового чи адміністративного,  а до її житлового приміщення. Водночас позивачка заперечувала факт перебування у цьому приміщенні на момент проведення інспекційного відвідування двох дівчат-працівниць.

У ході розгляду справи зауважувалося, що судом не досліджувався факт використання суб’єктом господарювання найманої праці незареєстрованих осіб, розгляд здійснювався у межах правомірності притягнення позивача до відповідальності за недопущення головних державних інспекторів до проведення перевірки.

Читайте також:
Доведеться заплатити штраф: закарпатські поліцейські притягнули до відповідальності порушників карантину
Реклама

Встановлені судом обставини засвідчили, що посадовці Управління Держпраці у Закарпатській області під час проведення контрольного заходу та прийняття постанови про накладення штрафу діяли на підставі, в межах повноважень та у спосіб, встановлений чинним законодавством.

Доводи позивачки не дали суду підстав для визнання постанови Управління Держпраці протиправною та її скасування. Тож підприємцеві з Іршавщини таки доведеться сплатити понад 400 тисяч гривень штрафу за порушення вимог трудового законодавства, повідомило Управління Держпраці в Закарпатській області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно