Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

ЄС затвердив нові правила роботи далекобійників

ЄС затвердив нові правила роботи далекобійників

Європарламент затвердив зміни до законодавства щодо дорожнього транспорту, які змінюють правила роботи далекобійників. Як пише "Європейська правда", про це йдеться у пресрелізі Європарламенту. Депутати 9 липня підтримали усі три законодавчі акти без змін – у такому вигляді, як їх погодили міністри ЄС у квітні 2020 року.

ВІДЕО ДНЯ

Зміни мають покращити умови праці водіїв та запобігти викривленню конкуренції у сфері, усунути різницю підходів у різних країнах та забезпечити більш справедливу заробітну плату. Компанії зобов’язують організувати графік таким чином, щоб дальнобійники могли регулярно повертатися додому – кожні 3-4 тижні. Обов’язковий щотижневий відпочинок більше не може бути у форматі відпочинку в кабіні своєї вантажівки – якщо водій на цей час не повертається додому, компанія має забезпечити йому проживання.

Читайте також:
Судитимуть мукачівського далекобійника: відома причина
Реклама

За новими правилами, далекобійників зараховуватимуть до відряджених працівників. Таким чином водіям, які здійснюють перевезення у багатших країнах, треба буде платити більшу зарплатню.

Вимога про відрядження не буде застосовуватися, якщо далекобійники їдуть транзитом або здійснюють двосторонні вантажні перевезення (між країною реєстрації компанії та іншою) – але з обмеженням на кількість операцій. Щоб не допускати зловживань, коли компанія реєструється в одній країні, а фактично провадить діяльність в іншій, компанії проситимуть підтверджувати діяльність в країні реєстрації.

Реклама

Щоб протидіяти систематичному каботажу (коли перевезення в межах однієї країни ЄС здійснює перевізник з іншої), у разі таких перевезень вантажівка повинна буде на 4 дні повернутися до країни реєстрації, перш ніж той самий транспортний засіб знову отримує право перевезення у даній країні.

Читайте також:
Мукачівка обікрала далекобійника

Аби протидіяти махінаціями, у вантажівках стануть обов’язковими тахографи, які реєструють перетини кордонів між країнами ЄС. Під дію правила потраплять і невеликі транспортні засоби від 2,5 тонн.  Зміни набудуть чинності після публікації в офіційному віснику наступними тижнями.

Реклама

Нові правила щодо відряджень і повернення вантажівок на бази почнуть застосовуватися через 18 місяців після набрання чинності новим законодавством, а щодо годин відпочинку та повернення додому – через 20 днів після публікації.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно