Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Міністерство охорони здоров’я запускає електронні лікарняні

Міністерство охорони здоров’я запускає електронні лікарняні

Міністерство охорони здоров’я запускає електронні лікарняні

Поки що вони функціонуватимуть у тестовому режимі на базі сервісу Пенсійного фонду. Про це заявив заступник Міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер на брифінгу 9 липня, який транслювала пресслужба МОЗ на своїй сторінці у Facebook.

ВІДЕО ДНЯ

"В електронній системі охорони здоров’я розробляється базовий функціонал електронних медичних висновків... Це скоротить час, надасть нам зручність і дозволить далі працювати з цією інформацією. Один з таких висновків – тимчасові листки непрацездатності (лікарняні)", – сказав він.

Читайте також:
В Ужгороді доступна послуга "єМалятко": як її оформити
Реклама

Чиновник пояснив, що наразі триває підготовка нормативно-правових актів, яка забезпечить роботу електронних лікарняних, а загалом такі документи запускатимуться у два етапи.

Він також розповів, що в Пенсійному фонді вже розробили на сайті веб-інтерфейс, куди лікар за допомогою цифрового електронного підпису зможе вносити дані про пацієнта, його тимчасову непрацездатність. Для всіх служб ця інформація буде "підтягуватися" з бази даних фонду.

Реклама

"Перевага в тому, що це вже розроблено, немає додаткового навантаження на основний компонент eHealth, і це дозволить запустити електронні лікарняні до кінця літа", – заявив Кучер.

Він відзначив, що медичні заклади, які хочуть протестувати систему, можуть зареєструватися до 15:00 10 липня. Вже після відпрацювання технічних моментів, отримання зворотного зв’язку відбудеться перехід до фінального затвердження нормативних документів і запуску електронних лікарняних.

Водночас паралельно розробляється цільова модель електронних лікарняних, яка буде працювати в eHealth. Її мають запустити на початку 2021 року.

Реклама

"Вона полягає в тому, що коли в базі даних eHealth є дані про пацієнта, лікар зможе виписувати е-лікарняні з мінімальною кількістю дій", – підсумував Кучер.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно