Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Передчасно обірвалось життя шеф-редактора "Панорама Медіа Групи" Василя Гарагонича

Передчасно обірвалось життя шеф-редактора "Панорама Медіа Групи" Василя Гарагонича

Передчасно обірвалось життя шеф-редактора "Панорама Медіа Групи" Василя Гарагонича

Сьогодні, 23 липня, на 62 році життя помер доктор історичних наук, професор Ужгородського національного університету, заслужений працівник освіти України, член Національної спілки журналістів України, шеф-редактор «Панорама Медіа Групи» Василь Васильович Гарагонич.

ВІДЕО ДНЯ

Життєвий шлях Василя Гаргонича

Народився Василь Васильович 18 липня 1959 року. Середню освіту здобув у СШ №2  імені Т.Г.Шевченка м. Мукачева (закінчив із золотою медаллю).

Вже з юності мав велике бажання стати журналістом. Як зізнавався в одному із інтерв’ю, бажання стати журналістом було настільки потужним, що за відсутності в Закарпатті відповідного факультету обрав... історичний, оскільки розумів, що одне другому не те що не завадить, а й за певних обставин навіть допоможе.

Реклама
Передчасно обірвалось життя шеф-редактора "Панорама Медіа Групи" Василя Гарагонича – 01

Студентом історичного факультету УжДУ з першого до останнього дня навчання активно співпрацював з університетською багатотиражною газетою «Радянський студент», писав у газети «Молодь Закарпаття», «Закарпатська правда», «Радянська освіта», «Освіта» та інші новинки.

Реклама

На п’ятому курсі вже був прийнятий на роботу в УжДУ і разом із своїм земляком-мукачівцем професором Михайлом Трояном та іншими ентузіастами займалися створенням Музею історії університету. У 23 роки був призначений редактором газети «Радянський студент», став членом Спілки журналістів СРСР.

Потім була викладацька робота в університеті, Мукачівському педагогічному училищі, де став кандидатом історичних наук, Мукачівському технологічному інституті... І всі ці роки не поривав стосунків із журналістикою. Співпрацював із популярними газетами «РІО», «Відомості міліції», «ФЕСТ», «Освіта України», «Аргументы и факты», був штатним власним кореспондентом «Новин Закарпаття».

Передчасно обірвалось життя шеф-редактора "Панорама Медіа Групи" Василя Гарагонича – 02
Реклама

У 2000 році, пройшовши жорсткий конкурентний відбір, побував на стажуванні у Сполучених Штатах Америки. Повернувшись із США, Василю Гарагоничу було запропоновано стати редактором мукачівської міськрайонної газети «Панорама».

Працюючи в УжДУ, наполегливо взявся за підготовку кандидатської дисертації. За короткий час зібрав необхідну кількість публікацій, брав участь у республіканських і всесоюзних наукових конференціях.

Пропрацювавши рік у Мукачівському кооперативному технікумі, Василя Васильовича було направлено у Москву в Інститут підвищення кваліфікації викладачів педагогічних вишів Академії педагогічних наук СРСР на чотиримісячні курси.

Передчасно обірвалось життя шеф-редактора "Панорама Медіа Групи" Василя Гарагонича – 03

Опісля, працюючи викладачем педагогічного училища, підготував і успішно захистив кандидатську дисертацію.

Із середини 90-х повернувся до активної журналістики паралельно з педагогічною діяльністю. Спочатку співпрацював з «РІО», потім з газетою «Відомості міліції. Відтак Василя Васильовича запросили штатним власкором «Новин Закарпаття» по Мукачеву і району.

Влітку 1998 року став доцентом МТІ за сумісництвом.

Реклама

Далі у житті Василя Гарагонича настала чи найважливіша віха – у Національному педагогічному університеті імені М.П.Драгоманова вдалося проробити гігантську роботу і підготувати докторську дисертацію (безпосередньо докторську дисертацію захистив 13 квітня 2012 року у спеціалізованій Вченій раді НПУ імені М.П.Драгоманова).

Передчасно обірвалось життя шеф-редактора "Панорама Медіа Групи" Василя Гарагонича – 04

Після захисту докторської дисертації працював у Закарпатській філії Київського славістичного університету, що згодом стала самостійним Східно-європейським слов’янським університетом. Саме звідти з посади завідувача кафедри міжнародних відносин Василя Гарагонича запросили головою Державної екзаменаційної комісії на рідний історичний факультет УжНУ.

У 2016 році повернувся в рідний виш, де став професором кафедри туристичної інфраструктури та готельно-ресторанного господарства факультету туризму та міжнародних комунікацій.

Василь Гарагонич жив журналістикою, його вклад у розвиток «Панорами Медіа Групи» є неоціненний. Саме під його керівництвом медіагрупа здобула численні нагороди та завоювала шану читачів.

Колеги щиро співчувають рідним у зв’язку з непоправною втратою.

Всі матеріали в цій публікації розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно