Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Відомо, коли на Закарпатті можуть запрацювати дитячі садочки

Відомо, коли на Закарпатті можуть запрацювати дитячі садочки

Відомо, коли на Закарпатті можуть запрацювати дитячі садочки

З наступного тижня на Закарпатті можуть запрацювати дитячі садки. Про це вчора, 24 липня, розповів заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба. Як повідомляє "Суспільне Закарпаття", рішення прийматимуть на засіданні регіональної комісії з надзвичайних ситуацій.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, голова ОДА Олексій Петров 21 липня сказав, що рішення про відкриття садків регіональна комісія приймати не може, це повноваження державної комісії. Вчора ж цю інформацію спростував головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, який перебував на Закарпатті з робочою поїздкою. Він повідомив: чи відкривати садочки з 25 травня — кожен регіон вирішував окремо.

Читайте також:
Епідеміологи категорично проти відкриття дитсадків у Закарпатській області
Реклама

"Садочки в Україні відкриті з 25 числа, — наголосив Віктор Ляшко, — відповідно до постанови Кабінету міністрів, коли вводився адаптивний карантин. Тепер садочки можуть відкриватися рішенням регіональних комісій з надзвичайних ситуацій відповідно до епідемічної ситуації на місцях. Прийнята постанова, у якій йдеться, що школи й дитячі садочки не будуть працювати виключно в червоних зонах. Оскільки в умовах адаптивного карантину будуть чотири зони: зелена, жовта, помаранчева й червона. І саме в червоній, там де найгірша епідситуація, будуть обмеження офлайн освіти", – пояснив Віктор Ляшко.

Олег Коцюба, перший заступник голови Закарпатської ОДА, сказав, що рішення щодо роботи дитсадків буде прийнято на наступному засіданні комісії із урахуванням пропозицій батьків та епідеміологів.

Реклама
Читайте також:
На Закарпатті є унікальні садочки, в яких дітей виховують за цікавою системою

"Звичайно, буде врахований термін на підготовчі заходи, оскільки перед тим, як запускати діток у ці заклади необхідна дуже ретельна інспекція. Будемо залучати всіх представників органів, які контролюватимуть це. Такими спільними зусиллями буде проведена ця робота, і як результат – рішення комісії", — пояснив посадовець.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно