Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Інтернет у селах: Закарпаття – серед аутсайдерів

Інтернет у селах: Закарпаття – серед аутсайдерів

Сьогодні відбувся брифінг, на якому презентували результати дослідження доступу населення до високошвидкісного фіксованого інтернету.

ВІДЕО ДНЯ

Згідно з дослідженням, понад 4,2 мільйона українців проживають в населених пунктах, де немає жодного провайдера зі швидкісним інтернетом.

Як зазначив заступник міністра цифрової трансформації з розвитку інфраструктури Олександр Шелест, це переважно села. Однак, існує також проблема того, що навіть у тих селах, де є підключення до інтернету, то воно не покриває повністю всі територію, лише частково. Через це суттєво збільшується ціна за інтернет, саме тому більш ніж 1,55 мільйона населення в селах не мають можливості підключитись через високу ціну.

Реклама
Читайте також:
Київстар, Vodafone та lifecell провели у Закарпатті тестовий обмін радіочастотами діапазону 900 МГц: що це означає

Наразі 17 тисяч населених пунктів із 28 тисяч не мають підключення до швидкісного інтернету — 65% з них це села та ще 2% це міста.

Реклама

Олександр Шелест повідомив, що в планах Мінцифри надати 95% мешканцям сільского населення можливість підключення до інтернету швидкістю не менше 100 мб/с. До того ж, 95% закладів соціальної інфраструктури матимуть підключення до швидкісного інтернету.

3.3 мільярда гривень збираються виділити на підключення волоконно-оптичних технологій. Також виділять 2,1 мільярд на побудову локальних мереж та Wi-Fi.

Згідно з оприлюдненою інфографікою, Закарпатська область розташовується наприкінці списку областей. Це означає, що сільське населення позбавлене доступу до хоча б одного оптичного провайдера.

Реклама
Інтернет у селах: Закарпаття – серед аутсайдерів – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно