Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У МОЗ готуються до другої хвилі COVID-19

У МОЗ готуються до другої хвилі COVID-19

У Міністерстві охорони здоров’я готуються до другої хвилі поширення коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні, яка найбільш імовірна з жовтня. Про це сьогодні повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми бачимо, що тенденції поширення коронавірусної хвороби у світі не є позитивними, і сьогодні в Європі розпочинається друга хвиля. Починається зростання випадків коронавірусної хвороби у Німеччині, Швейцарії, значно зростає кількість випадків в Іспанії.Тому ми повинні бути готовими до збільшення кількості випадків. І ми прогнозуємо, що в Україні може бути збільшення кількості випадків коронавірусної хвороби саме під час епідсезону на грип і ГРВІ, з жовтня до квітня", – зазначив Ляшко.

Відповідно, міністром охорони здоров’я підготовлено доручення обласним державним адміністраціям підготувати ліжковий фонд до можливого збільшення грипу і коронавірусної хвороби, поєднання цих інфекцій.

Реклама
Читайте також:
В одному з міст Закарпаття за добу виявили 14 хворих на COVID-19

"Ми повинні бути готові. Ми повинні підвести кисень до ліжок у відведеному ліжковому фонді, ми повинні забезпечити вірусними препаратами, засобами індивідуального захисту. Ми повинні підготуватися, поки в нас є час. Наразі система охорони здоров’я з лікарнями першої хвилі і другої хвилі справляється з навантаженням, але ми прогнозуємо збільшення кількості випадків COVID – тому закликаємо дотримуватися протиепідемічних заходів, вакцинуватися від інфекційних хвороб і виконувати всі обмеження, які стосуються тієї чи іншої зони на території нашої держави".

Реклама

Крім того, головний санітарний лікар закликав українців вакцинуватися від грипу, щоб уникнути коінфекцій і одночасного перенесення грипу та коронавірусної хвороби, а також щоб полегшити роботу медикам. ВООЗ уже визначила штами грипу на прийдешній сезон, зазначив Ляшко. Вакцину від коронавирусу сподіваються отримати вже в 2021 році.

Читайте також:
Пік COVID-19 в Україні ще попереду: вчені дали невтішний прогноз

Зазначимо, що за даними МОЗ, 1 серпня Україна за кількістю зареєстрованих випадків коронавірусної хвороби займала 34-те місце в світі і 8-ме місце в Європі, за смертністю від COVID-19 – 38-ме у світі і 15-те в Європі, за кількістю хворих на 1 млн населення – 86-те місце у світі і 37-ме в Європі.

Реклама

Нагадаємо, в Україні змінилися правила карантину.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно