Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Закарпаття ризикує потрапити до червоної зони карантину", – Олексій Петров

"Закарпаття ризикує потрапити до червоної зони карантину", – Олексій Петров

"Закарпаття ризикує потрапити до червоної зони карантину", – Олексій Петров

Ситуація із коронавірусом на Закарпатті невтішна. За минулу добу в області виявлено аж 117 нових хворих на COVID-19. З них 9 – медичні працівники та 2 дітей. Загалом, 6 552 закарпатцям встановлено діагноз COVID-19, із яких – 800 медики та 364 – діти. Про це нині під час брифінгу розповів голова Закарпатської ОДА Олексій Петров.

ВІДЕО ДНЯ

"Констатуємо, що ми переходимо у другу хвилю COVID-19, – наголосив Олексій Петров. – Зазвичай, скачок захворювання завжди виникає через два тижні після послаблення карантину. Тому зараз маємо такий неприємний результат. Зрештою, це може вплинути на формат навчання дітей з 1 вересня. Якщо потрапимо в червону зону карантину, то це означатиме тільки дистанційне навчання".

За словами очільника краю, нині засідатиме регіональна комісія ТЕБ та НС. Зокрема, розглядатимуться питання, щодо додаткових обмежень в Ужгороді, Перечинському, Ужгородському та Тячівському районах. Йдеться про закриття басейнів, закладів громадського харчування з внутрішніми приміщеннями та різних розважальних закладів. Крім того, облдержадміністрація звертається до представників релігійних установ з проханням проводити богослужіння на відкритому повітрі.

Реклама
Читайте також:
В Україні продовжили карантин до осені

"Також хочу зазначити, що в області зберігається режим перевезення пасажирів міським транспортом у міському, міжміському та міжрайонному сполученні у кількості більш як 50% кількості місць для сидіння. Ми отримуємо скарги перевізників про те, що такі перевезення не є рентабельними, але мусимо якось виходити із цієї ситуації. Адже дуже не хочеться, щоб Закарпаття опинилося у червоній зоні, а ми до цього йдемо. Тож звертаюся до органів місцевого самоврядування, аби вони обмежили проведення масових заходів", – зазначив Олексій Петров.

Реклама

Наразі область готується до нового навчального року. Тож, як поінформував голова ОДА, керівництво краю інспектує навчальні заклади області, чи мають вони можливість проводити дистанційне навчання. Зокрема, чи всюди є доступ до Інтернету та чи забезпечені навчальні заклади комп’ютерами.

Насамкінець Олексій Петров зазначив, що на Закарпатті збільшено резерв ліжкомісць. Зараз лікарні, які лікують ковідних хворих, завантажені на 48%. Область забезпечена апаратами ШВЛ та кисневими концентраторами. Утім, прогнози далеко не найкращі, тож готуватися потрібно до погіршення ситуації.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно