Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Володимир Зеленський: "Якщо не витримають наші медики, то буде те, що було в Італії"

Володимир Зеленський: "Якщо не витримають наші медики, то буде те, що було в Італії"

Володимир Зеленський: "Якщо не витримають наші медики, то буде те, що було в Італії"

Президент Володимир Зеленський вважає, що перша хвиля COVID-19 почалася в Україні лише зараз. Про це президент розповів в інтерв’ю телеканалу "Україна 24".

ВІДЕО ДНЯ

"Більшість європейських країн – Італія, Англія, прибалтійські країни, всі нас вітали, коли ми збили першу хвилю. У нас в Україні першої хвилі реально не було, зараз вона, і зараз ми зростаємо. Зараз хвиля. Хвиля в тому, що йде щодня зростання. Ми першу хвилю просто збили, в Україні її не було в ті терміни, коли вона була в Європі. Це з тим, що ми приймали українців додому", – зазначив Володимир Зеленський.

Президент заявив, що Україна добре підготовлена до можливої "другої хвилі" коронавірусу, однак медична система не витримає, якщо ця хвиля буде дуже потужною.

Реклама
Читайте також:
Зеленський заявив, що його син перехворів коронавірусом

"Ми зараз в цьому напрямку дійсно дуже потужні – з точки зору ліжок, обладнання, кількості тестів, технічної підготовки, фахівців. Але не витримає ні кількість ліжок будь-яка, і особливо не витримає кількість спеціалістів другої хвилі, якщо вона буде дуже потужною. Якщо не витримають наші медики, буде те, що було в Італії", – розповів Зеленський.

Реклама

Глава держави підкреслив, що інформація про майбутні вакцини від коронавірусу – "все це трішечки чутки", оскільки ніхто не знає чітких термінів, коли буде та чи інша вакцина передана в певну країну.

"В усі черги ми записані. Але при всій повазі до різних країн-партнерів, поки що це слова, розробки, обіцянки", – підкреслив президент.

Читайте також:
Коронавірусний скандал на Закарпатті: фігурантів медичної афери взяли під варту
Реклама

Зеленський також наголосив, що дорослі люди переносять коронавірус "на ногах" лише в поодиноких випадках: "На ногах легко, крім дітей, ніхто нічого не переносить, все це маячня", – підсумував Володмир Зеленський.

Нагадаємо, за минулу добу, 21 серпня, в Україні виявили рекордні 2 328 випадків коронавірусу, 37 хворих померло і 657 одужало,.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно