Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Карантин продовжено: що змінюється для українців

Карантин продовжено: що змінюється для українців

Кабінет міністр України продовжив адаптивний карантин щонайменше до 31 жовтня. Україну продовжать ділити на чотири зони за рівнем поширення коронавірусу, але дещо посилять обмеження. Про це на засіданні уряду 26 серпня заявив Денис Шмигаль.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Карантин в Україні продовжують ще на 2 місяці

Що змінюється?

З початку серпня Україну поділяють на чотири зони за рівнем поширення коронавірусу: на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зону. Проте з 1 вересня посилюють обмеження у «зеленій» зоні, тобто там, де найкраща ситуація. Кабмін забороняє у «зелених» зонах проведення дискотек, роботу нічних клубів, закладів громадського харчування з організацією дозвілля. Уряд вважає, що такі заклади не дотримуються карантинних умов та сприяють поширенню вірусу серед молоді. Також забороняється проведення концертів. Але виняток роблять для тих закладів культури, для яких проведення концертів упродовж останнього року є основним видом діяльності.

Реклама

Які обмеження діють наразі дивіться на фото:

Карантин продовжено: що змінюється для українців – 01
Реклама

Поділ на зони оновлюють кожного четверга, а набуває чинності він у понеділок. Також уряд надає органам місцевого самоврядування доступ до додатка «Дій вдома» для контролю людей, які мають бути на самоізоляції та/або порушили правила карантину. Уряд заборонив в’їзд іноземців до України майже до 28 вересня через зростання кількості захворювання.

Читайте також:
Учні без масок, а вчителі у захисних щитках: МОЗ знову змінило умови навчання під час карантину

Чому обмеження посилили?

В Україні щодоби фіксують 1000-2000 нових хворих на COVID-19. 21 серпня коронавірусне захворювання виявили у рекордної кількості людей — 2 328. Тож про завершення епідемії не йдеться. Загалом в Україні вірус виявили у 110 085 людей. З них 2 354 пацієнтів померли від ускладнень та 53 454 людей одужали. Експерти кажуть, що коронавірус буде з нами, поки не винайдуть вакцину проти нього. Наразі по всьому світу на людях тестують приблизно 17 вакцин. За «оптимістичним сценарієм» вона буде готова в наступному році. Поки у громадських місцях (магазини, громадський транспорт) рекомендують носити захисну маску, не торкатися руками обличчя, дотримуватися дистанції не менше, ніж 1,5 м одне від одного, а також часто мити руки та користуватися антисептиком. Якщо ви відчуваєте ознаки захворювання, зверніться до сімейного лікаря та самоізолюйтеся.

Реклама

Нагадаємо, що Україна закриє кордон для іноземців до кінця вересня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно