Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачево закупило інфрачервоні термометри за 2150 грн за штуку. "Наші гроші" знайшли вдвічі дешевші

Мукачево закупило інфрачервоні термометри за 2150 грн за штуку. "Наші гроші" знайшли вдвічі дешевші

Мукачево закупило інфрачервоні термометри за 2150 грн за штуку. "Наші гроші" знайшли вдвічі дешевші
Фото: ілюстрація

Управління освіти, молоді та спорту Мукачівської міської ради підписало договір із приватним підприємцем Іваном Ільницьким на закупівлю інфрачервоних термометрів. Сума договору становить 107 тис. грн, про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

ВІДЕО ДНЯ

Управління освіти не опублікувало на порталі договір, отож деталі про строки поставки та місце призначення товару відсутні. Замовили інфрачервоні термометри китайського виробництва моделі Dayou NX2000. Всього придбають 50 штук, а вартість одного термометра дорівнюватиме 2150 грн.

Це не перша закупівля управлінням таких термометрів. Наприкінці травня освітяни вже укладали договір з Іваном Ільницьким на постачання товару на 88 тис. грн. Тоді, один термометр Dayou NX2000 коштував 2 200 грн за штуку.

Реклама
Читайте також:
У Мукачеві виділять мільйони гривень на закупівлю медобладнання

Варто зазначити, що термометри марки Dayou NX2000 не популярні в Україні. Їх рідко закуповують держустанови і вони фактично відсутні у онлайн-магазинах. Окрім Мукачева термометри Dayou NX2000, якщо шукати в Prozorro за назвою товару, купували лише школи та районне управління освіти Харкова. Загалом провели 3 закупівлі на суму від 1,5 до 58 тис. грн. В усіх контрактах постачальником була приватна підприємиця Олена Шейніна, а ціни на термометри – від 1430 до 1550 грн за одиницю.

Реклама

Щоправда, ринкова ціна, ймовірно, ще нижча. У одному онлайн-магазині нам підтвердили наявність товару та зазначили, що вартість одного термометра становить 990 грн. А у випадку оптового замовлення (50 шт) ціна буде близько 850 грн за штуку, що в понад вдвічі дешевше, ніж у закупівлях управління освіти Мукачівської міськради.

Цю закупівлю здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Під час підготовки цього матеріалу журналіст намагався отримати коментар Івана Ільницького щодо вартості термометрів, однак контактний телефон приватного підприємця, який вказаний як його контактний в Clarity, не обслуговується. Іван Ільницький зареєстрований у Мукачеві й із початку 2020 року отримав 43 держзамовлення на 1,56 млн грн, усі з яких за неконкурентною процедурою.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно