Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Названо причину великих черг на кордоні зі Словаччиною

Названо причину великих черг на кордоні зі Словаччиною

Закарпатська митниця Держмитслужби інформує, що з 29 серпня п.р. перед пунктом пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке», що на українсько-словацькому кордоні, спостерігається значне накопичення великогабаритних транспортних засобів у напрямку «виїзд з України».

ВІДЕО ДНЯ

Так, станом на 07.09.20 черга на об’їзній дорозі м.Ужгород складала майже 200 вантажівок. Причиною утворення черги вантажних транспортних засобів перед пунктом пропуску є те, що вийшла з ладу стаціонарна скануюча система, яка використовувалася митними органами Словаччини, – повідомляє пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби.

Читайте також:
Єврокомісія звернеться до Угорщини щодо неприпустимості закриття кордонів для громадян ЄС
Реклама

Закарпатські митники пояснюють, що відповідно до діючої технології митного оформлення, усі транспортні засоби, які слідують на територію Словаччини з вантажем, підлягають обов’язковому скануванню на їх стороні. На даний час, у пункті пропуску митними органами Словаччини використовується мобільна скануюча установка, яка має дуже малу пропускну здатність.

За отриманою інформації від працівників пункту пропуску «Вишнє Нємецьке» Міхаловецької митниці, коли завершать ремонт стаціонарної системи, невідомо.

Реклама

У свою чергу, Закарпатська митниця поінформувала словацьку - Міхаловецьку митницю вирішити проблему у найкоротші строки. Оскільки вантажівки з кожним днем накопичуються більше перед пунктом пропуску з української сторони, де відсутні сервісна зона та елементарні санітарно-побутові умови для водіїв, що викликає нарікання та скарги перевізників. 

Крім того, на збільшення черг впливає і відсутність дозволів для проїзду великовагового транспорту територією Польщі. Тож, багато перевізників обирають українсько-словацький напрямок.

Реклама

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно