Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • «Українцям байдуже, є їхній Президент євреєм, християнином чи мусульманином», – Володимир Зеленський

«Українцям байдуже, є їхній Президент євреєм, християнином чи мусульманином», – Володимир Зеленський

«Українцям байдуже, є їхній Президент євреєм, християнином чи мусульманином», – Володимир Зеленський

Українська влада рішуче засуджує будь-які прояви антисемітизму та прагне, щоб ізраїльтяни відвідували Україну. Як повідомляє Офіс Президента, про це заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю для The Jerusalem Post.

ВІДЕО ДНЯ

За словами Глави держави, щороку місто Умань приймає десятки тисяч відвідувачів з усього світу, зокрема з Ізраїлю та США. Але цього року через пандемію коронавірусу у світі запроваджуються обмеження на пересування.

Він зауважив, що захист здоров’я іноземних гостей та українських громадян залишається головним пріоритетом у часи пандемії. Глава держави наголосив, що попри тимчасові заходи, вжиті для боротьби з COVID-19, відвідувачам з Ізраїлю та з усього світу завжди будуть раді в Україні та в Умані зокрема.

Реклама
Читайте також:
Зеленський хоче зробити низку релігійних свят державними

Відповідаючи на питання про антисемітські напади на євреїв-хасидів в Умані та можливість подальшого зростання антисемітизму в Україні, Володимир Зеленський повідомив, що відбувається тісна співпраця та координація з місцевою владою й представниками єврейської громади в Україні та Умані для захисту паломників.

Реклама

«Ми рішуче засуджуємо будь-які антисемітські напади. Антисемітизм – це отрута, якій немає місця в Україні. І в цьому випадку ми стикнулися з багатьма дезінформаційними кампаніями. Ми реагуємо на кожен можливий випадок прояву агресії на антисемітичному тлі. Тим часом, згідно з опитуванням дослідницького центру Pew у 2018 році, Україна є країною у Східній Європі з найменшим показником антисемітизму. Це обнадіює, але, очевидно, завжди потрібно робити більше, і ми повинні й будемо залишатися надзвичайно пильними», – зауважив Президент.

Володимир Зеленський розповів, що, маючи єврейське коріння, сам ніколи не був мішенню антисемітських висловлювань в Україні – ні під час виборчої кампанії, ні після обрання Президентом.

«Українцям байдуже, є їхній Президент євреєм, християнином чи мусульманином, поки він захищає інтереси українського народу», – наголосив Зеленський.

Реклама

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно