Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чехія посилила масковий режим

Чехія посилила масковий режим

Чехія додатково посилила масковий режим, розширивши його на усі громадські приміщення, але з певними винятками. Як пише "Європейська правда" з посиланням на Novinky, про такі заходи оголосило ввечері 9 вересня Міністерство охорони здоров’я після того, як приріст заражень вперше з початку епідемії перевищив 1000.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми домовилися запровадити зобов’язання носити маски у всіх приміщеннях, за деякими чіткими винятками", – зазначив міністр охорони здоров’я Адам Войтех. Маски відтепер стануть обов’язковими і на робочому місці – якщо працівники розміщені на відстані меншій 2 метрів одне від одного або ж не працюють весь час у тому самому місці. 

У школах маски будуть обов’язковими лише у загальних приміщеннях, де можуть перетинатися діти з різних класів. При цьому є великий список винятків із загальної вимоги: для дітей віком до 2 років у будь-якому місці, для дітей та персоналу дитсадків, викладачів іноземних мов, дітей та персоналу низки спеціалізованих закладів, людей, які мають проблеми з ментальним здоров’ям, госпіталізованих пацієнтів та клієнтів закладів соціального піклування.

Реклама
Читайте також:
Без загальних карантинів і нового закриття кордонів: Європа хоче навчитися жити з коронавірусом

Винятком є також водії громадського транспорту, які відгороджені від пасажирів, учасники судових процесів, спортсмени, музиканти, танцюристи, лектори й модератори заходів під час роботи/тренувань, відвідувачі басейнів та саун.

Реклама

Крім того, дозволяється знімати маску для фото на весільних церемоніях, а також у транспорті – якщо необхідно випити води тощо.Нові правила почнуть діяти з 11 вересня. З минулого тижня маски є обов’язковими також у всьому громадському транспорті, до цього їх вимагали лише в метро.

Крім того, уряд перейшов на систему "інтелектуального карантину" і створив так званий "ковідний семафор", який оцінює розповсюдження хвороби в чеських регіонах і, відповідно, дозволяє оцінити, які заходи будуть вжиті у разі погіршення ситуації.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно