Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Двоє закарпатців стали героями і отримали подарунки від Володимира Зеленського

Двоє закарпатців стали героями і отримали подарунки від Володимира Зеленського

Двоє закарпатців стали героями і отримали подарунки від Володимира Зеленського
Вони отримали цінний подарунок із рук Президента України.
ВІДЕО ДНЯ

17 вересня у Львові відбулося нагородження лауреатів Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року». Захід пройшов у Львівському університеті безпеки життєдіяльності. Серед 10 людей, які врятували чиєсь життя, були і двоє закарпатців – 9-річна дівчинка з села Синевир Міжгірського району Іванна Савка та рятувальник свалявського підрозділу ДСНС Антон Тарасов. Вони отримали цінний подарунок із рук Президента України Володимира Зеленського та диплом лауреата від Голови ДСНС Миколи Чечоткіна.

Обидві історії порятунку масштабно висвітлювалися свого часу в засобах масової інформації. Іванна Савка у жовтні 2019 року врятувала під час пожежі в будинку свого маленького братика. Тоді дівчинці було 8 років, а її брату – лише чотири. Іванна, побачивши вогонь, не розгубилася і, зрозумівши що не зможе вийти через двері, вийняла з вікна москітну сітку. Таким чином вона вибралася назовні сама й винесла братика Романа.

Реклама
Читайте також:
Герой Мукачева: водій маршрутки розповів, як рятував життя чоловіку

У той же час свалявський рятувальник Антон Тарасов надав необхідну допомогу чоловікові, якому стало зле в лісі під час збирання грибів. Успішною цю рятувальну операцію зробила маленька собачка Капітошка. Вона не відходила від свого господаря, що лежав на землі без свідомості, і саме її гавкіт привернув увагу Антона Тарасова. Рятувальник правильно визначив імовірну причину погіршення самопочуття й надав медичну допомогу. Після цього він протягом 2,5 км допомагав нести колегам ноші, аби передати потерпілого в руки лікарів.

Реклама

"Обидва закарпатських лауреати є прикладом для наслідування, адже в складній ситуації вони проявили сміливість, небайдужість і врятували життя іншій людині", – підсумували в У ДСНС України у Закарпатській області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно