Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Невідомі зламали сайти Нацполіції і публікують фейки

Невідомі зламали сайти Нацполіції і публікують фейки

На низці сайтів регіональних представництв Національної поліції почалися збої — вони або не працюють, або на них розміщуються фейкові новини. У Нацполіції заявили про незаконне втручання в роботу сайтів.

ВІДЕО ДНЯ

"Сьогодні об 11:45 зафіксовано несанкціоноване втручання у роботу офіційного вебсайта Нацполіції. У зв’язку з цим на деяких інтернет-сторінках обласних управлінь поліції була поширена недостовірна інформація", – повідомили у пресслужбі НПУ.

Сайт Національної поліції України тимчасово відключений. Наразі не працюють сайти Нацполіції на Закарпатті, у Києві, Сумах, Черкасах, Одесі, Житомирі, Тернополі, Івано-Франківська, Луганська, Чернівців, Харкова. Усі сторінки видають помилку 521, яку видають інтернет-ресурси, коли веб-сервер несподівано обриває з’єднання з Cloudflare та неможливо отримати відповідь від сервера. Така помилка відображає, що система безпеки могла прийняти підключення від статичних IP-адрес за DDoS-атаку.

Реклама
Читайте також:
У поліції розповіли, що вночі коїлось біля села Іванівці

Як повідомляє "Суспільне", на сайті Нацполіції Львівщини опублікували інформацію про загибель трьох військових на Яворівському полігоні, що не відповідає дійсності. Окрім того про хакерську атаку на сайт повідомила поліція Рівного. Про публікацію неправдивих новин на сайтах НПУ повідомляють також правоохоронці Миколаєва.

Реклама

Також перестав працювати сайт херсонської поліції. Перед цим була інформація "На Херсонщині поліція з’ясовує обставини загибелі американських військових радників". У Facebook Нацполіції Херсонської області цю інформацію спростували.

Сайт Вінницької поліції також опублікував новину про зґвалтування 16-річної вінничанки, яка не відповідає дійсності. Водночас, сайт поліції Донецької області продовжує працювати.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно