Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Чоловік хотів обманути митників, натомість втратив валюту на понад 650 тисяч гривень

Чоловік хотів обманути митників, натомість втратив валюту на понад 650 тисяч гривень

Чоловік хотів обманути митників, натомість втратив валюту на понад 650 тисяч гривень

Перетин українсько-угорського кордону 53-річний львів’янин обрав сьогодні рано вранці, о 5 годині, мабуть, сподівався на стомленість та неуважність стражів кордону. Для проходження митно-прикордонного контролю на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби обрав «червоний коридор». У митній декларації вказав свої паспортні дані, відомості про транспортний засіб  марки  «TOYOTA» моделі «SIENNA», наявність товару, серед якого: одяг та додаткові речі до нього, взуття особистого використання, вживані, не сортовані, іноземного виробництва.

ВІДЕО ДНЯ

При усному опитуванні чоловік заявив, що окрім задекларованих товарів, переміщує іноземну валюту у загальній кількості 10000 євро, та заперечив наявність будь-яких інших товарів, в тому числі таких, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено, – інформує пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби.

Читайте також:
Правоохоронці завадили закарпатцю контрабандою вивезти з України культурні цінності
Реклама

Та досвідчені інспектори спільно з прикордонниками вирішили перевірити співвітчизника на добросовісність, провівши огляд іномарки. Їх увагу одразу привернула валіза, що знаходилась в салоні автомобіля на пасажирському сидінні. Там вони виявили удвічі більше від заявленої водієм іноземної валюти. Дві тисячі євро були загорнуті у поліетиленовий пакет, який знаходився серед особистих речей українця.

Митники пояснюють, що згідно з ст. 8 Закону України "Про валюту і валютні операції", транскордонне переміщення фізичними особами валютних цінностей у сумі, що дорівнює або перевищує еквівалент 10 тисяч євро за офіційним курсом валют, встановленим Нацбанком на день переміщення через митний кордон України, підлягає письмовому декларуванню митним органам у порядку, визначеному Кабміном України. Фізична особа ввозить в Україну та вивозить за межі України готівкову валюту і банківські метали в сумі/вартістю, що дорівнює або перевищує в еквіваленті 10000 євро, за умови її письмового декларування митному органу в повному обсязі.

Реклама

Тож, українець не заявив за встановленою формою точних відомостей про переміщувані ним через митний кордон України товари, які в даній кількості підлягають обов’язковому письмовому декларуванню.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України.

Виявлена іноземна валюта (купюри номіналом 50 євро в кількості 400 купюр), за курсом НБУ становить 659 218,00 грн, вилучена. Тепер її «долю» вирішуватиме суд. 

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно