Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Зеленський у Берегові оглянув лікарню і зробив селфі з медиками

Зеленський у Берегові оглянув лікарню і зробив селфі з медиками

Зеленський у Берегові оглянув лікарню і зробив селфі з медиками
ВІДЕО ДНЯ

У межах робочої поїздки на Закарпаття Президент України Володимир Зеленський оглянув перебіг капітального ремонту Берегівської центральної районної лікарні імені Бертолона Ліннера. Директор закладу Іван Малеш розповів, що у 2020 році лікарня була визначена як опорна, у зв’язку з чим її було віднесено до програми «Велике будівництво», а саме в частині створення в опорних лікарнях відділень екстреної допомоги на базі приймальних відділень.

Оновлення закладу розпочалося в кінці серпня. Як повідомляє Офіс Президента, передбачено капітальний ремонт та перепланування першого поверху нового корпусу під відділення екстреної медичної допомоги. Реконструкцію корпусу хочуть завершити до кінця року, а закінчення будівництва лікарні заплановане на 2022 рік.

Реклама
Зеленський у Берегові оглянув лікарню і зробив селфі з медиками – 05

За словами директора закладу, на першому поверсі планують облаштувати реанімаційний блок з томографом, фізіотерапевтичне відділення. На другому – дитяче відділення, на третьому – хірургічне, на четвертому буде розташована інтенсивна терапія, а на п’ятому – гінекологічне відділення.

Реклама
Читайте також:
Володимир Зеленський на Закарпатті побачив неприємну картину та обурився такою ситуацією

«Нам дуже треба його добудувати у зв’язку з тим, що будівля, у якій зараз розміщується хірургія, – 1936 року. Тим більше після завершення робіт це буде єдиний лікувальний комплекс, адже буде з’єднано два великі корпуси», – сказав Іван Малеш. Крім того, за його словами, лікарня є опорною для двох великих районів і обслуговує значну кількість людей.

«Бачу, що тут буде сучасна лікарня. Я так хочу, щоб українці мали змогу ходити, а медики – працювати в лікарнях європейського рівня», – зазначив Володимир Зеленський.

Реклама

Також Президентові доповіли про стан реалізації програми «Велике будівництво» у Закарпатській області. Зокрема, тривають роботи у восьми лікарнях, а загалом у регіоні реалізуються 18 проектів: три дитячі садочки, чотири школи, два спортивні об’єкти тощо.

Читайте також:
ЗМІ розповіли, де поселився Зеленський під час візиту на Закарпаття

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олексій Петров зауважив, що через логістику й розосередження школи в регіоні будують невеликі. За його словами, у бюджет наступного року планується закласти зведення ще п’яти садочків та п’яти шкіл. Загалом, як зазначив голова ОДА, область потребує ще 30 дитячих садочків.

Зеленський у Берегові оглянув лікарню і зробив селфі з медиками – 06

Крім того, Президент і керівництво області обговорили включення до програми «Велике будівництво» історичних пам’яток та замків для проведення їхньої реставрації.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно