Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Через бюрократію жителі високогірних сіл не можуть отримати паливні дрова

Через бюрократію жителі високогірних сіл не можуть отримати паливні дрова

Через бюрократію жителі високогірних сіл не можуть отримати паливні дрова

Народний депутат Василь Петьовка звернувся до Прем’єра та Міністра захисту довкілля. Жителі високогірних сіл, більшість яких не газифіковані, для опалення користуються дровами. З настанням  холодів – це єдиний засіб для опалення будівель.

ВІДЕО ДНЯ

Протягом 25 років Карпатський біосферний заповідник за рахунок санітарних рубок щорічно виділяє громадянам, працівникам заповідника, для соціальних закладів  і ведення полонинського господарства паливні дрова та будівельну деревину. Через бюрократичну тяганину цього року питання забезпечення паливними дровами жителів високогірних населених пунктів досі не вирішене. Чиновники у високих кабінетах мотивують це ніби-то не затвердженими вчасно інструкціями, однак що заважало вчасно затвердити ці інструкції – питання відкрите. 

Читайте також:
Погода на зиму в Україні: перші прогнози від кількох синоптиків
Реклама

Через бюрократію жителі віддалених високогірних сіл не можуть отримати паливні дрова, змушені вдаватися до самовільних рубок, адже опалювати будинки з настанням холодів потрібно. Про невдоволення жителів, працівників соціальної сфери, яким доводиться сидіти в холоді – говорити не доводиться. Виникає соціальна напруга та  постійні конфлікти адміністрацією заповідника та місцевими громадами через неможливість отримати дрова для опалення з настанням холодів.

Народний депутат Василь Петьовка звернувся до Прем’єра Шмигаля та Міністра захисту довкілля та природніх ресурсів Романа Абрамовського терміново якнайшвидше затвердити ліміти Карпатському біосферному заповіднику шляхом проведення санітарно-оздоровчих заходів та інших рубок на 2020 рік, щоб населення високогірних, переважно депресивних сіл, мало можливість якнайшвидше отримати дрова для обігріву.

Реклама

Нагадаємо, українцям заднім числом нараховують борги за газ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно