Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Чехії посилили карантинні заходи: перелік нових обмежень

У Чехії посилили карантинні заходи: перелік нових обмежень

У Чехії через стрімке поширення коронавірусу з понеділка, 12 жовтня, набули чинності нові обмеження, які діятимуть протягом двох тижнів. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Czech Radio.

ВІДЕО ДНЯ

З понеділка зачинилися двері чеських галерей і музеїв, а також замків, палаців і всіх аналогічних пам’ятників архітектури і культурних центрів. Закриті обсерваторії і планетарії. Набула чинності заборона на проведення ярмарків, циркових виступів і вар’єте, конгресів і симпозіумів.

На два тижні скасовані всі спортивні заходи – як аматорські, так і професійні. Це стосується також першої футбольної ліги і хокейної вищої ліги, де раніше дозволяли проводити матчі без глядачів. Заборонені матчі і тренування на закритих спортивних майданчиках, заняття спортом просто неба можливі за участю максимум 20 осіб.

Реклама
Читайте також:
У Чехії можуть знову запровадити жорсткий карантин

Закриті всі дитячі розважальні гуртки і спортивні секції, окрім груп продовженого дня в школах. Для учнів другого ступеня початкової школи (з 5-го по 9-ий клас) вводиться комбінована система навчання – класи будуть розділені на дві групи та відвідують заняття почергово. 

Реклама

Вводиться заборона на відвідування лікарень, будинків для літніх людей та інших соціальних установ. Державні установи (загси, муніципалітети тощо) відкриті лише 2 дні на тиждень на 5 годин. У релігійних заходах – похорон, хрестини і меси – що проводяться в закритих приміщеннях, можуть брати участь до 10 осіб. Раніше кількість учасників становила 100 осіб.

Прем’єр-міністр країни Андрій Бабіш зазначив, що не виключає введення "локдауну" – масового закриття освітніх, державних і торгово-розважальних установ через епідемію. Уряд і представники кризового штабу також відзначили, що якщо запобіжні заходи не допоможуть, то в країні будуть введені додаткові обмеження. 

Нагадаємо, карантин в Україні хочуть продовжити до 31 грудня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно