Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Ми маємо повернути людей, які змушені були обміняти свої дипломи на заробітки!", – Олександр Радиш

"Ми маємо повернути людей, які змушені були обміняти свої дипломи на заробітки!", – Олександр Радиш

"Ми маємо повернути людей, які змушені були обміняти свої дипломи на заробітки!", – Олександр Радиш

До виборів залишилось зовсім мало часу. 25 жовтня закарпатці зроблять свій вибір і проголосують за тих кандидатів, яких вважають гідними. Серед них і колишній голова Мукачівської РДА Олександр Радиш. Зараз політик балотується до Мукачівської районної ради.

ВІДЕО ДНЯ

– Пане Олександре! Ваше прізвище на теренах Закарпаття відоме багатьом, насамперед у Мукачеві знають Ваших батьків, Ви дотепер очолювали Мукачівську райдержадміністрацію. Розкажіть нам, будь ласка, більше про себе.

– На кожному етапі свого життя звик брати приклад з батьків, адже моє прізвище добре знають завдяки їм. Батько Ігор Петрович багато зробив для жителів Мукачева, тривалий період був першим заступником міського голови. Про його авторитет говорить той факт, що він обирався депутатом міської ради чотири рази. Також певний час працював у Києві директором департаменту капітального будівництва МНС України. Зараз, будучи вже на пенсії, застосовує наукові напрацювання та викладає на географічному факультеті УжНУ, доцент кафедри та кандидат технічних наук. Мама, Ірина Олександрівна, вже більше двадцяти років займається благодійністю, очолюючи чи не найперший створений в Закарпатті благодійний фонд – Мукачівський благодійний фонд імені Матері Терези. Перші благодійні марафони та концерти вона почала організовувати ще з середини 90-х років минулого століття, допомагає онкохворим діткам та людям похилого віку.

Реклама
"Ми маємо повернути людей, які змушені були обміняти свої дипломи на заробітки!", – Олександр Радиш – 01

На відкритті сьомого симпозіуму скульпторів Закарпаття

Реклама

Цей рік для мене був надзвичайно насиченим, в Мукачівському районі мене знають як голову Мукачівської РДА, який зумів перезапустити будівництво, реконструкцію та ремонт понад 30 об’єктів в районі, домігся при складних умовах з Covid-19 перевиконання бюджету району та відсутності заборгованості. Проте, і до цього, скільки себе пам’ятаю, завжди намагався досягти найвищих результатів у кожній сфері, в якій працював. Я виріс та мешкаю у Мукачеві, одружений, разом із дружиною виховуємо сина-першокласника. Здобув дві вищі освіти за спеціальностями «Міжнародні економічні відносини» в УжНУ та «Правознавство» в Національній Академії МВС в м. Києві. Навчаюся в аспірантурі за спеціальністю «Політологія». У п’ятнадцять років отримав трудову книжку, у двадцять два роки став директором філії «Українського автомобільного холдингу» в Мукачеві, наймолодшим регіональним керівником цієї всеукраїнської мережі, а пізніше директором «Закарпаття-авто», потужного автоцентру в Ужгороді, що забезпечував роботою понад сто працівників. Загалом більше десяти років займався підприємницькою діяльністю.

"Ми маємо повернути людей, які змушені були обміняти свої дипломи на заробітки!", – Олександр Радиш – 02

Участь в організації створення рекламної кампанії для мережі готелів. Туреччина, 2018 рік

Реклама
Читайте також:
25 жовтня будуть не лише вибори: Зеленський оголосив про проведення у цей день всенародного опитування

У 2010 році був обраний головою Закарпатської обласної громадської організації «Центр міжнародного співробітництва та євроінтеграції». Відтоді розпочався етап життя, пов’язаний з громадською діяльністю. Мені, як керівнику з розробки проектів у сфері соціальної підтримки незахищених верств населення та охорони навколишнього середовища, разом із командою вдалося виграти міжнародний грант «Стань волонтером – стань приятелем» для обласного центру реабілітації. Також вивчав досвід європейських країн з питань поводження з твердими побутовими відходами, діяльності сміттєпереробних заводів та очисних споруд.

"Ми маємо повернути людей, які змушені були обміняти свої дипломи на заробітки!", – Олександр Радиш – 03

На посаді генерального директора ПАТ "Закарпаття-Авто", 2011 рік

Протягом останніх п’яти років активно працював як організатор візуального контенту для найбільших туристичних курортів, туроператорів та готельно-ресторанного бізнесу України, Туреччини та Європи. Це, до речі, також було хобі з дитинства, привите батьком, коли ми проявляли фотоплівку вдома, відтоді камера була зі мною в у кожній мандрівці. А потім я відзняв один відомий готель, результат сподобався власнику, все завертілося, і, як наслідок, – більше ста відзнятих рекламних проектів для туристичної галузі, персональна фотовиставка в Київському будинку художника та авторські фотокниги.

– Таке враження, що йдеться про біографію декількох людей! Скажіть, будь ласка, що спонукало Вас зараз взяти участь у цій виборчій кампанії?

Працюючи головою Мукачівської райдержадміністрації, я вивчив проблеми кожного дитсадка, школи, підприємства, ФАПа і знаю стан доріг як в місті, так і до сіл та селищ району. Тримав на контролі кожну проблему, з якою зверталися жителі та по мірі можливостей вирішував її. Із завершенням реформи децентралізації нас чекають нові виклики – це входження в новостворений Мукачівський район міста Мукачева, Свалявського та Воловецького районів. Зараз ми маємо історичний шанс використати переваги кожної громади і разом стати провідним районом області, із залученням інвестицій створити потужні підприємства та туристичну галузь із тисячами нових робочих місць, повернувши додому наше справжнє багатство – працьовитих та талановитих людей, які змушені свої дипломи міняти на заробітки. Це в свою чергу наповнить бюджет, дозволить підняти рівень медичного та соціального забезпечення, почуватися безпечно на вулицях та дати нашому найціннішому ресурсу – молоді можливість здобути чудову освіту та всебічно реалізувати себе. Представляти інтереси громади – це взяти відповідальність за майбутнє своїх близьких, знайомих, сусідів та всіх жителів Мукачева і Мукачівського району.

Реклама
"Ми маємо повернути людей, які змушені були обміняти свої дипломи на заробітки!", – Олександр Радиш – 04

Діяльність в Мукачівському благодійному фонді ім. Матері Терези, відвідування притулку Червоного хреста в с.Ракошино

– Чи зустрічаєтесь Ви зараз із виборцями і якими аргументами намагаєтесь їх переконати?

Весь період, відколи розпочалася передвиборча кампанія, я провожу зустрічі з населенням, жителями Мукачева та сіл виборчого округу. Так, наприклад, нещодавно на зустрічі в Павшині люди жалілися на невиконання обіцянок покращити інфраструктуру, які їм давала теперішня влада перед приєднанням до Мукачівської ОТГ. Тобто їхня інфраструктура не наблизилася до міської, для якої характерні водопостачання та водовідведення, велосипедні доріжки, тротуари, освітлення, тощо. Але, на жаль, і в самому Мукачеві багато де рівень інфраструктури не відповідає сучасним вимогам. Звісно, це компетенція майбутньої влади ОТГ, але і районна влада не може бути осторонь, зобов’язана забезпечувати безпеку, соціальний захист та комфорт жителів.

– Хіба ж немає депутата від округу, який сприяв би вирішенню цієї проблеми?

– Пройшло п’ять років каденції депутатів теперішніх рад, але й досі є безліч невирішених проблем, навіть на вулицях, де вони особисто проживають. Що вже казати про квартали, від яких минулого року депутат не набрав необхідної квоти, і як результат, за величезні території просто забули!  В Росвигові, де я живу майже все життя, практично в кожній багатоповерхівці стандартний «букет» проблем: дахи, підвали, каналізація, під’їзди. 

"Ми маємо повернути людей, які змушені були обміняти свої дипломи на заробітки!", – Олександр Радиш – 05
Реклама

Благодійний концерт "Стежками Святого Миколая"

Читайте також:
У Кабміні заперечують введення жорсткого карантину до виборів

Люди втомилися вкотре вірити, голосувати, та спостерігати, як нічого не змінюється. Саме це я чую майже на кожній зустрічі. Проте за минулий рік в Закарпатській області та Мукачівському районі вдалося здійснити багато зрушень по розбудові закладів освіти, охороні здоров’я, почали будуватися дороги (понад 5 млрд. грн. було виділено для розбудови дорожнього фонду), закінчилася ганебна практика, коли нам виділялося в декілька разів менше коштів, ніж іншим районам. Тому я без вагань прийняв рішення балотуватися у нову об’єднану Мукачівську районну раду від президентської партії «Слуга народу», і, маючи практичний досвід в багатьох сферах бізнесу, громадській діяльності, туризмі, державній службі, знаю, як зробити нашу Мукачівщину найкращою!

"Ми маємо повернути людей, які змушені були обміняти свої дипломи на заробітки!", – Олександр Радиш – 06

Відкриття спортивного майданчика зі штучним покриттям в с. Макарьово

МОЯ ПРОГРАМА: 

Економіка. Покращення інвестиційного клімату для створення нових робочих місць.

Реклама

Безпека на вулицях. Встановлення додаткових камер спостереження в громадських місцях населених пунктів району та інтеграція в обласну програму «Безпечне місто».

Туризм. Розробка комплексної програми розвитку туристично-рекреаційної галузі нового району. Збільшення тривалості перебування туристів на території Мукачева і району до 7 і більше днів.

Гранти. Створення Агенції регіонального розвитку для залучення міжнародних грантових коштів для розбудови інфраструктури, соціальних, культурних, туристичних проектів.

Медицина. Придбання додаткового санітарного транспорту, автономність району у лікуванні та профілактиці більшості захворювань.

Дороги. Продовження будівництва та реконструкції доріг Мукачівської та інших ОТГ району.

Поводження з твердими побутовими відходами. Пропаганда сортування сміття, вирішення проблеми переповнених сміттєзвалищ, пошук інвесторів для будівництва сміттєпереробного заводу.

Спорт. У кожну опорну школу району сучасний спортивний майданчик. Розвиток гірськолижного спорту району із впровадженням технології штучного снігу.

Реклама

Культура. Відновлення традицій проведення фестивалів, підтримка мистецьких закладів та збереження монументального мистецтва Мукачівщини.

Природні багатства. Із залученням фахівців розробка програм озеленення, збереження пралісів, сприяння закладенню молодих садів, виноградників та ягідників.

Соціальний захист. Допомога найбільш незахищеним верствам населення, підтримка родин, що потрапили в складні сімейні обставини.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно