Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чехія запроваджує жорсткий карантин

Чехія запроваджує жорсткий карантин

Уряд Чехії оголосив про введення жорстких карантинних обмежень, прагнучи зупинити найшвидше зростання числа нових коронавірусних інфекцій в Європі. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Novinky.

ВІДЕО ДНЯ

Міністр охорони здоров’я Роман Примула оголосив, що магазини роздрібної торгівлі та сфери послуг будуть закриті з 6:00 четверга. Магазини з основним асортиментом залишаться відкритими. У торгових центрах залишаться відкритими лише продуктові магазини, аптеки та інші заклади, які уряд вкаже у своїй постанові. Оптові магазини також залишаться відкритими.

Читайте також:
Коронавірус у Чехії: в країні ввели нові обмеження
Реклама

Уряд рекомендував роботодавцям підтримувати роботу з дому і обмежувати прямий контакт з клієнтами. Також буде обмежено вільне пересування людей, за винятком поїздок на роботу, по магазинах, до лікаря або для допомоги близьким. Всі обмеження будуть діяти до 3 листопада.

"Ми вирішили вжити заходів, за що я приношу свої вибачення всім. На жаль, ми знаходимося в ситуації, коли спостерігається різке зростання, а заходи, які ми вживали в останні тижні, не працюють", – сказав прем’єр-міністр Андрій Бабіш на пресконференції.

Реклама

За словами прем’єра, якщо уряд не піде на ці заходи, система охорони здоров’я обвалиться приблизно 7-11 листопада. "Заходи дійсно необхідні. Третина всіх проведених нами тестів – позитивні", – пояснив міністр Примула.

Нагадаємо, раніше уряд Чехії повернув зобов’язання носити маски у громадських місцях надворі для протидії епідемії коронавірусу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно